Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli de circulație. Ce amenzi vor fi introduse?

Noi reguli de circulație. Ce amenzi vor fi introduse?

Noi reguli de circulație. Ce amenzi vor fi introduse?

Guvernul va introduce o nouă lege pentru șoferi. Oricine este prins că folosește telefonul mobil sau alte dispozitive care pot distrage atenția de la a conduce, va fi amenat. Cei care nu se vor conforma vor primi amenzi usturătoare.

Guvernul are în plan pentru ședința de luni proiectul de Ordonanţă de Guvern pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Aceste măsuri îi vizează pe șoferii care în timp ce conduc țin în mână telefonul sau dispozitivul mobil cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video (precum tabletele, camerele foto sau video), aceasta în timp ce conduc.

Acestea nu sunt singurele noi reguli. Guvernul a decis și modificarea regulilor în ceea ce-i privește pe șoferii cărora li s-a reținut permisul.

Noi reguli de circulație. Ce amenzi vor fi introduse?

Se va aplica amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni din legislaţia rutieră pentru „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, aflat în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia”, conform proiectului de ordonanţă.

„Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină, susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie până în a 30-a zi, inclusiv sau până în a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea, după caz”, mai arată modificarea legislativă.

Cei care au permisul suspendat vor da din nou testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:

„a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a
semaforului. Dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea
unui vehicul sau alte pagube materiale”.

Citește și: Bianca Andreescu a luat trofeul la Rogers Cup! Serena, cu ochii în lacrimi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: