Rețetă prăjitură cu iaurt. În cazul în care ți s-a făcut poftă de ceva dulce, prăjitura cu iaurt este o rețetă cu totul și cu totul specială. Trebuie să ă încerci!
Chiar dacă pare o rețetă complicată, această prăjitură este ușor de preparat.
Rețeta prăjitura cu iaurt. Rețeta preferată a lui Papa Francis la Blaj
Când a ajuns Papa Francis la Blaj, Chef Horia Simion l-a servit pe acesta cu prăjitura cu iaurt, care a rămas impresionat de această rețetă.
„I-a plăcut foarte mult desertul şi a vrut să mă cheme înăuntru. Atunci am avut puţine emoţii pentru că trebuia să mă adresez lui şi nu ştiam în ce limbă să vorbesc. Eu vorbesc spaniolă.
Am avut două minute de stres pentru că încercam să-mi fac un fel de discurs în spaniolă. Dar protocolul nu a permis ca eu să intru”, a declarat chef Horia Simion
Papa Francis a declarat că această prăjitura a devenit una dintre preferatele deserte ale lui.
Această rețetă merită încercată. Este un desert numai bun de făcut pentru momentele în care ajung musafirii sau pentru reuniunile cu familia.
Ingrediente prăjitura cu iaurt:
- 240 g făină albă de grâu
- 180 g mălai
- 125 ml ulei
- 500 g iaurt
- 1 pliculeţ praf de copt
- 200 g zahăr pudră
- 150 g fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare prăjitura cu iaurt
Se amestecă zahărul cu uleiul până se omogenizează, iar sepaear într-un vas mare, se amestecă făina de grâu cu cea de mălai și adaugă praful de copt.
Se toarnă amestecul de ulei cu zahărul și se adaugă iaurt și 100 de g de nucă de cocos, se mixează ingredientele la viteza mare timp de 10 minute, apoi se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu ulei și făină.
Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute, până când se rumenește ușor. Se presară uniform fulgii de cosos rămași peste prăjitura cu mălai și iaurt, se scoate din cuptor și se taie bucățele de îndată ce se răcește.
Această prăjitură poate fi servită alături de o ceașcă de ceai. Poftă bună!




















