Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prăjitură fără coacere: rețetă de batoane de ovăz cu ciocolată, ușor de preparat

Prăjitură fără coacere: rețetă de batoane de ovăz cu ciocolată, ușor de preparat

prajitura fara coacere

Doar pentru că ești obosit de tot acel gătit și copt de sărbători, nu înseamnă că ești sătul de dulciuri delicioase! Și, doar pentru că vrei să te îndepărtezi de zaharoase, nu trebuie să recurgi la un curcan rece, ca desert . Răspunsul perfect la ambele dileme? Batoanele de ovăz cu ciocolată, fără coacere!

Acum, nu o să spunem că aceste batoane sunt vreun ospăț sănătos, dar te poți simți mai bine savurându-le, decât te simțeai atunci când mâncai acele prăjituri și mărunțișuri de Crăciun. Ovăzul le oferă o textură crocantă delicioasă, iar toppingul de ciocolată le dă gustul perfect de dulce.

Ceva mai bun de atât? Tot ce trebuie să faci este să le amesteci împreună, să le pui la frigider și să te bucuri de ele. Lasă-ne să demonstrăm acest preparat simplu, iar apoi citește întreaga rețetă ca să o încerci și tu.

Batoane de ovăz cu ciocolată, fără coacere

Se prepară aproximativ 16 – 20 batoane

Timpul de gătire: 15 minute

Timpul total: 4 ore și 15 minute

Prăjitură fără coacere: Ingrediente

1 cană de unt
1⁄2 cană zahăr brun
1 linguriță extract pur de vanilie
3 căni de fulgi de ovăz
1⁄2 linguriță scorțișoară
1⁄4 linguriță sare kosher (sare cu granulație mare, nerafinată)
1 cană fulgi de ciocolată neagră
3⁄4 cană unt de arahide

Prăjitură fără coacere: Indicații

Pregătiți o tavă pătrată de 21 de cm cu hârtie de copt, și puneți-o deoparte.

Într-o cratiță medie, combinați untul, zahărul brun și extractul de vanilie. Încălziți amestecul la foc mic, până untul s-a topit, iar zahărul este dizolvat.

Adăugați fulgii de ovăz, scorțișoara și sarea kosher, amestecând constant, pentru 4 – 5 minute.

Puneți jumătate din amestecul de ovăz în tava deja pregătită. Repartizați-l egal și presați-l.

Într-un castron (pentru microunde) amestecați fulgii de ciocolată și untul de arahide. Încălziți la temperatură mare, la microunde, pentru 40 de secunde, amestecând de fiecare dată când se umflă, până se topește și este omogenizat.

Puneți 4⁄5 din amestecul de ciocolată în tavă, deasupra celui de ovăz presat. Acoperiți cu amestecul de ovăz rămas și picurați din loc în loc amestecul de ciocolată.
Puneți la frigider pentru 4 ore.

Yumi! Delicios, ușor și fără a fi nevoie să pornești cuptorul. În plus, dacă vrei să faci o grămadă de batoane din timp, poți să le pui la congelator! Doar asigură-te că le aduci la temperatura camerei înainte să le savurezi.

Când crezi că te vei bucura de ele? Ai încercat vreodată ceva similar? Sunt schimbări pe care le-ai face la această rețetă sau orice altă cale prin care crezi că le-ai face mai bune? Spune-ne dacă ai încercat aceste Batoane de ciocolată, și desigur, revino pentru a ne spune cum ți-au ieșit!