Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă cafea la ibric. Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

Rețetă cafea la ibric. Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

cafea la ibric

Pentru o cafea la ibric la 100 de ml de apă se folosesc în medie 9-10 g de cafea. Pentru că vorbim de medii trebuie să spun că cea mai mică cantitate de cafea recomandată la orice cafea este de 6.5-7g.

Cea mai mare e de 22g. Prea multă cafea poate duce la arome prea intense. Dar fiind o chestiune de gust, sugestia mea e să încerci diferite concentraţii din aceeaşi cafea şi să vezi care îţi place mai mult.

Ce este cafeaua?

Cafeaua este un lichid de culoare neagră, este amară și ușor acidulată, având un efect stimulant la oameni datorită conținutului de cafeină. Este una dintre cele mai populare băuturi și se poate consumă în diferite forme (de exemplu espresso sau cappuccino). De obicei este consumată ca o băutură caldă, dar cafeaua cu gheață este o alternativă răspândită. Unele studii indică faptul că are un efect benefic asupra adulților, însă studiile pe termen lung nu au putut demonstra acest lucru datorită calității precare ale acestora.

Cele mai populare derivate ale cafelei

Cappuccino este o specialitate de cafeala fel de eficientă precum un espresso dar mai lungă și dulce.

Espresso este o cafea concentrată, cu o aromă intensă, pregătită sub presiune într-un aparat special numit espressor. A fost preparată pentru prima dată în Italia iar numele provine de la timpul rapid de pregătire.

Macchiato, sau caffé macchiato, este un espresso servit cu puțin lapte spumat la suprafață, iar denumirea provine de la cuvântul italian „macchia”, care înseamnă pată.

Latte, sau caffé latte, se prepară prin turnarea peste espresso a unei cantități mari de lapte spumat.

Indiferent de tipul de cafea pe care îl alegi, diminețile petrecute alături de partener, ori de colegii de serviciu, te vor ajuta pe parcursul unei zile aglomerate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: