Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă legea! Vor face închisoare toți cei care vor fi prinși făcând asta

Se schimbă legea! Vor face închisoare toți cei care vor fi prinși făcând asta

Noul Cod Silvic

Miercuri, a intrat în vigoare Noul Cod Silvic, iar acesta va intra în vigoare imediat după ce va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis. Noutățile pe care le aduce acesta privesc tăierile ilegale de lemne, iar nou alege arată că cei care sunt prinși că fac acest lucru vor intra la închisoare.

Noul Cod Silvic a fost aprobat cu unanimitate de voturi, potrivit unui anunț oficial al Ministerului Mediului, care a transmis că acesta va intra în vigoare imediat cum va fi promulgat.

Ce noutăți aduce Noul Cod Silvic

Noul Cod Silvic aduce mai multe noutăți în ceea ce privește acest domeniu. Astfel, una dintre măsuri va fi introducerea furtului de arbori sub incidență penală, indiferent de prejudiciu.

Camioanele sau mașinile cu care copacii tăiați ilegal sunt transportați vor putea fi confiscate

De acum, trebuie aviz de transport pentru rumeguș, biomasă, coaja arborilor și orice rest de lemn

Lemnul va fi comercializat ca lemn fasonat

Oamenii vor putea merge în păduri pentru recreea, inclusiv cu bicicleta

Cine riscă să meargă la închisoare, potrivit Noului Cod Silvic

„Este un pas foarte important pentru salvarea pădurilor din România, dar lupta împotriva Mafiei din domeniu nu se încheie cu adoptarea acestei legi. Investigaţiile pe care le-am făcut pe teren au scos la iveală metode de furt complexe, exploatarea pădurilor se face, în continuare, cu iresponsabilitate, iar tăierile ilegale de păduri şi distrugerea acestora beneficiază de clemenţă şi complicitatea unor decidenţi politici şi ai unor angajaţi ai instituţiilor publice de la nivel local şi central”, a declarat senatorul USR, Mihai Goțiu, inițiator al legii.

La fel, ministrul Mediului s-a arătat încântat de adoptarea Noului Cod Silvic și a transmis că de acum, infractorii vor fi sancționați.

”Astăzi am câștigat o luptă extrem de importantă pentru pădurile României. În urmă cu foarte puțin timp, Parlamentul a aprobat proiectul de lege de modificare a Codului Silvic. În ultimele săptămâni am solicitat, în mod repetat, colegilor mei din Parlament, să supună la vot în regim de urgență această lege, care face trecerea de la un Cod Silvic permisiv cu infractorii, la unul în care nimeni nu mai stă la discuții cu aceștia. Mă bucur că mesajul nostru a avut rezonanță și că parlamentarii au înțeles că protejarea pădurilor este o prioritate dincolo de interese și calcule politice”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: