Redactia.ro
Home » Homepage » Scandal între Firea și ministrul Mediului, pe tema poluării: „Mutați-vă din București”

Scandal între Firea și ministrul Mediului, pe tema poluării: „Mutați-vă din București”

GALERIE FOTO (2) gabriela firea

Gabriela Firea consideră că ministrul Mediului, Costel Alexe este „dezinformat” în legătură cu situația poluării din București. Primarul general al Capitalei l-a asigurat că Bucureștiul ca adminitrație a întreprins toate măsurile necesare pentru a diminua poluarea.

„Eu mă bucur că avem un ministru liberal al Mediului care este foarte preocupat încă din primele luni de mandat de problematica Mediului. Îi aduc la cunoștință faptul că și anteriorii miniștri au fost preocupați de această problemă, la fel primarii din toate marile municipii ale țării, inclusiv din București, Capitala fiind pe locul patru ca grad de poluare, din păcate.

Nu suntem pe locul 1, așa cum s-a acreditat ideea în aceste zile. În ultimii trei ani și câteva luni, de când sunt primar general, am luat foarte multe măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului și acestea se simt. Într-adevăr, nu putem să spunem că se simt sută la sută”, a declarat edilul, marți, la Antena 3.

Ce măsuri a luat în mandatul de primar

Firea a vorbit și despre măsurile pe care le-a luat în mandatul său de primar în ceea ce privește îmbunătățirea calității mediului.

„Au fost achiziționate 400 de autobuzuri EURO4 de asemenea un plan integrat de calitatea mediului pe care l-am adoptat și care nu a existat până acum. (…) Avem din ce în ce mai multe mașini  proprietate personală de aproape unică folosință, este un fapt îngrijorător.

Anunț Ministrul muncii. Pensiile se vor livra începând de joi

De aceea facem campanii și încercăm să-i convingem pe cetățeni să folosească transportul public în comun. A arunca cu noroi doar pentru că e acum la putere, nu este corect”, a mai spus Gabriela Firea.

Miercuri, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adresat o invitație lui Alexe, la o discuție despre poluarea din București. „Vă invităm să participați la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului București pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani și stadiul implementării acestora”.

Ați lansat în ultimele zile o serie de acuzații publice referitoare la faptul că autoritățile locale din Capitală nu ar făcut „nimic” în ultimii trei ani, în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului și combaterea poluării. Consider că sunteți dezinformat și de aceea doresc să vă pun la dispoziție documentele și argumentele care stau la baza activității Primăriei Capitalei în acest domeniu.

Vă reamintim că Municipiul București ocupă locul 4 în topul celor mai poluate orașe din România, după Iași, Cluj, Brașov. Nu v-am văzut preocupat de acțiunile autorităților locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Ați sărit direct la locul patru, cu interesul Dvs”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Firea, replică acidă către Alexe

Gabriela Firea susține că replica prin care îi spunea ministrului Mediului să plece din București dacă nu îi place, i-a fost adresată doar lui Alexe, „în contextul acuzelor nefondate”.

„Ministrului PNL din Iași – cel mai poluat oraș din România -, care se plânge ca nu mai poate respira și trăi în București, și căruia i-am spus aseara la TV ca nu-l ținem cu forța, și că poate pleca dacă e așa greu aici – LUI, și DOAR LUI i-am adresat această replică, în contextul acuzelor nefondate, i-am trimis azi o scrisoare deschisă care conține o invitație la dialog cu cifrele și documentele pe masă, nu clișee la televizor.

Sperăm să fie la fel de dornic să afle adevărul, așa cum a început anul cu declarații care arată lipsa de informare și nepriceperea în acest domeniu, la modul practic”, a mai scris Gabriela Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: