Redactia.ro
Home » Știri » O nouă hotărâre de Guvern. Ce se întâmplă în România de la 1 septembrie

O nouă hotărâre de Guvern. Ce se întâmplă în România de la 1 septembrie

Ludovic Orban

CNSU a adoptat joi Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea tuturor restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor începând cu data de 1 septembrie.

De asemenea, întreaga activitatea va putea fi reluată dacă se respectă anumite condiții. În schimb CNSU, a decis ca barurile și cluburile să rămână închise, iar terasele să fie deschisă până la ora 24.00.

O nouă hotărâre de Guvern. Ce se întâmplă în România de la 1 septembrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis joi, 27 august să adopte Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare începând cu 1 septembrie.

Potrivit noii decizii, activitatea va putea fi reluată doar în cazul în care se vor respecta anumite condiții. În ceea ce privește redeschiderea barurilor și cluburilor, CNSU a decis ca acestea să rămână în continuare închise, iar terasele să fie deschise până la ora 24.00.

O veste bună primesc și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Acestea își vor putea relua activitatea de la 1 septembrie.

Mai mult, s-a aprobat organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane.

Cei care doresc să meargă la film, la teatru sau la activități muzicale în aer liber vor trebuie să respecte condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Se mărește numărul de persoane permise la evenimente private

Art. 4 – (1) Se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 01.09.2020.

Art. 5 – Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Art. 7 – (1) Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Hotărârea nr. 43 din 27.08.2020 poate fi vizionată AICI

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: