Redactia.ro
Home » Știri » Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor? Câte persoane pot sta la o masă

Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor? Câte persoane pot sta la o masă

Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara că restaurantele vor fi deschise de la 1 septembrie, dar în anumite condiții. De asemenea, Raluca Turcan a anunțat că acceptă propunerea ministrului culturii de a deschide teatrele și cinematografele din 15 septembrie.

Ce reguli trebuie respectate la redeschiderea restaurantelor? Câte persoane pot sta la o masă

Reprezentanții HoReCa s-au întâlnit cu premierul României miercuri și au propus ca restaurantele să fie deschise și să funcționeze la jumătate din capacitate, iar guvernul să decidă dacă la o masă vor sta maxim 6 persoane.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara într-o declarație de presă că restaurantele se vor deschide de la 1 septembrie, respectând anumite condiții. “Consider că restaurantele se pot redeschide în interior după 1 septembrie, în anumite condiții”, a spus acesta.

De asemenea, după aproximativ 2 ore de discuții cu premierul Ludovic Orban, Raed Arafat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții industriei HoReCa au menționat că decizia finală va fi luată de guvern.

Noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis a fi folosită ceea ce va duce la o folosire de maximum 50%. Intri cu masca pe figura în restaurant. Orice spaţiu închis presupune masca pe figura până te aşezi la masă, într-un număr limitat. Evident la masa nu vei sta cu masca, dar când te ridici de la masă să te duci la terasa sau la toaletă, trebuie să porţi mască. Numărul maxim de clienţi care se pot aşeza la aceeaşi masă. Sunt două numere: 4 sau 6. Noi am solicitat 6. Pentru zonele speciale, acolo unde nivelul epidemiologic este în stare gravă, restaurantele rămân închise până când situaţia va fi sub control„, a declarat reprezentantul patronatului Horeca.

Restaurantele ar putea funcționa fără aer condiționat

Conform acestora, restaurantele ar putea funcționa în prima lună fără aer condiționat, pentru că există informația conform căreia sistemele de climatizare ar răspândi virusul. De asemenea, patronatele susțin că odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturii, localurile riscă să dea faliment dacă rămân doar cu terasele deschise.

Din cauza epidemiei de coronavirus, restaurantele au fost închise încă din luna martie, motiv pentru care câștigurile au scăzut dramatic, iar salariile angajaților au fost reduse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: