Redactia.ro
Home » Breaking News » Ultima oră! Restaurantele, deschise de la 1 septembrie. Anunțul autorităților

Ultima oră! Restaurantele, deschise de la 1 septembrie. Anunțul autorităților

Ludovic Orban

Guvernul a decis ca restaurantele să se deschidă de la 1 septembrie, potrivit unui anunț al reprezentanților Horeca, după ce aceștia au participat la mai multe discuții cu premierul Ludovic Orban, dar și cu miniștrii. Între timp și vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că acceptă propunerea ministrului culturii de a deschide teatrele și cinematografele din 15 septembrie.

Din această toamnă se vor redeschide pentru public spațiile închise din restaurante

Această măsură, de a redeschide restaurantele, nu va fi luată, totuși, fără precauții. Vor trebuie respectate mai multe reguli, pentru a evita pe cât posibil infecția cu noul coronavirus. Măsurile despre care este vorba sunt cele pe care deja le cunoaștem: distanțarea socială, purtarea măștii de protecție atunci când se intră în restaurant, dar și faptul că unele dintre mesele disponibile vor fi lăsate libere, pentru a lăsa cât mai mult spațiu între clienți.

Se redeschid teatrele și cinematografele

Vice-premierul Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că în ședința Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă cererea ministrului Culturii privind redeschiderea sălilor de teatru și cinematografelor va primi un răspuns favorabil.

“Solicitările ministrului Culturii cu privire la redeschiderea evenimentelor culturale în săli de teatru și cinematografe va primi răspuns ferm din partea Guvernului României și a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care vom putea anunța redeschiderea sălilor de teatru și sălilor de cinematograf, evident cu păstrarea măsurilor de distanțare socială”, a precizat Raluca Turcan, prezentă, alături de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în fața Muzeului de Artă Recentă din București.

Bogdan Gheorghiu a anunţat, marţi seară, că Executivul ia în calcul trei scenarii în vederea reluării activităţilor culturale în interiorul sălilor de spectacole, exprimându-şi speranţa ca acest lucru să devină realitate după 15 septembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: