Redactia.ro
Home » Știri » Săptămâna aceasta se va decide! Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor

Săptămâna aceasta se va decide! Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor

GALERIE FOTO (2) Săptămâna aceasta se va decide

Ludovic Orban a declarat luni, că în timpul acestei săptămâni Executivul va hotărâ dacă restaurantele se vor deschide în următoarea perioadă. Totodată, premierul României a precizat că decizia depinde de analizele făcute de specialiști.

Săptămâna aceasta se va decide! Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea restaurantelor

Pe 19 august, angajații HoReCa au protestat timp de o oră, pentru a fi redeschise restaurantele în interior și au cerut despăgubiri. Astfel, prim-ministrul României, Ludovic Orban a declarat că Executivul va decide în această săptămână dacă restaurantele vor fi redeschise.

Aștept un punct de vedere din partea specialiștilor și în funcție de asta vom stabili un calendar. Oricum va trebui să luăm o decizie, pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot sta pe terase. O dată cu scăderea temperaturii, de exemplu la multe nu se poate lua micul dejun pe terasă și vor trebui să fie luate măsuri”, a spus Orban.

Ce soluții propune Rafila pentru patronii HoReCa

Medicul Alexandru Rafila a declara că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare în restaurante decât pe terase pentru că este spațiu închis sau spațiu deschis.

Totodată, acesta a subliniat că echipamentele de dezinfecție sau filtre a aerului ar putea fi instalate în restaurante, deoarece un studiu MIT arată că asemenea aparate instalate într-un avion reduc considerabil riscul de infectare.

Da, este un risc mai mare pentru că discuţi de un spaţiu închis versus un spaţiu deschis. Validarea unui spaţiu ca şi terasă ar putea să fie făcută de o autoritate care are responsabilitate în acest domeniu”, a declarat Alexandru Rafila.

Președintele patronatului industriei HORECA și proprietarul lanțului de restaurante CityGill, a declarat că peste 1.000 de restaurante nu se vor mai redeschide niciodată. Mai mulți patroni de restaurante, hoteluri și pensiuni fac eforturi să își țină cei 400.000 de anhajați pe ștatele de plată, chiar dacă au primit ajutor din partea Guvernului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: