Redactia.ro
Home » Știri » Terasele, închise miercuri seară. Decizia luată de cei din sectorul HoReCa

Terasele, închise miercuri seară. Decizia luată de cei din sectorul HoReCa

protest horeca

Industria Horeca este foarte nemulțumită de măsurile care au fost luate de Guvernul Orban în toată această perioadă de pandemie și au anunțat un protest masiv miercuri, pentru a atrage atenția asupra efectului negativ pe care măsurile referitoare la industria aceasta din pandemie.

De ce sunt terasele închise miercuri seară

Un protest amplu al industriei Horeca a fost anunțat de reprezentanții asociațiilor cu specific, care au transmis că miercuri, între orele 17 și 18, oamenii care vor vrea să meagră la terasă vor fi întâmpinați de terase cu pancarte.

Potrivit unui anunț făcut de Horeca, „ignoranța autorităților” pune în pericol cei 400.000 de oameni ce lucrează în industrie.

„Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Horeca, nemulțumiți de gestionarea crizei pentru industria lor

Mai mult, în argumentarea lor reprezentanții Horeca au specificat că faptul că au fost deschise terasele nu a afectat în niciun fel pandemia, astfel că numărul de cazuri nu a crescut după momentul redeschiderii teraselor, ci când oamenii au putut merge în concedii.

Totodată, reprezentații Horeca au transmis că au existat multe controale, unele dintre ele chiar abuzive.

„Putem concluziona că redeschiderea completă a restaurantelor se poate face in siguranţă, în unităţile în care se respectă reglementările. Aşa cum s-a putut observa, creşterea numărului de îmbolnăviri a avut loc la două săptămâni de la începerea vacanţelor din zonele turistice. În lipsa unor reglementări clare, restaurantele au întâmpinat dificultăţi iar incapacitatea autorităţii centrale şi locale de a urmări respectarea regulilor a dus la suprareglementări şi controale abuzive, multe dintre ele fără a avea legătură cu situaţia pandemică în care ne aflăm”, a mai precizat sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: