Redactia.ro
Home » Știri » Primul protest al angajaților din HoReCa

Primul protest al angajaților din HoReCa

horeca

Industria HoReCa a fost, de departe, cel mai afectat sector de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Restaurantele, cafenele și hotelurile au fost printre primele locuri închise de autorități, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Specialiştii estimează o scădere a cifrei de afaceri în domeniul HoReCa cu peste 50%. Mai mult, firmele din domeniu se vor confrunta cu siguranţă atât cu cereri de despăgubiri, cât şi de solicitări de daune. Din această cauză, sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

Hotelurile s-au deschis după 15 mai, dar nu au putut funcționa în scop turistic, ci pentru motive precum deplasările în interes profesional. Pe parcurs, din cauza presiunilor, Guvernul a permis hotelierilor să primească turiștii, cu respectarea regulilor de igienă și de distanțare fizică.

Și terasele s-au deschis de la 1 iunie, dar totul este diferit. Proprietarii acestora au fost obligați să respecte numeroase reguli. Din păcate, proprietarii de restaurante mai au de așteptat, deoarece nu li s-a permis redeschiderea.

Angajații din HoReCa ies în stradă

Primul protest al angajaților din HoReCa dintr-un șir care se anunță în următoarea perioadă va fi declanșat miercuri, 19 august, între orele 17:00 și 18:00. Barurile și restaurantele din toată țara vor fi închise, iar angajații vor ieși în fața localurilor cu mesaje pentru Guvern, îngrijorați că restricțiile impuse vor duce la falimentarea acestei industrii.

Ei susțin că România este singura țară din Europa cu interioarele restraurantelor închise în acest moment, iar în acest context, când temperaturile vor scădea, proprietarii vor fi nevoiți să își închidă total business-urile și peste 400.000 de angajați, respectiv 10% din totalul celor care lucrează în mediul privat din România, își vor pierde locurile de muncă.

„Interioarele restaurantelor sunt închise, lucru unic în toată Europa. (…) Când vine frigul, presupunând că se mențin închise interioarele restaurantelor, noi trebuie să renegociem sau să închidem contractele de închiriere, în funcție de ce va decide Guvernul, dar acum nu e nimic previzibil.

Dacă oamenii nu mai pot sta la terase când va fi frig și nici interioarele nu le ținem deschise, noi nu mai plătim chiriile, pentru că nici nu avem din ce bani și o facem și degeaba.”, a afirmat Daniel Mischie, președintele HORA, potrivit profit.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: