Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură pentru HoReCa! Restaurantele rămân închise. „Premierul nu este dispus la discuție”

Lovitură pentru HoReCa! Restaurantele rămân închise. „Premierul nu este dispus la discuție”

restaurantele

Restaurantele rămân închise până când numărul de infectări zilnice cu coronavirus va scădea, este concluzia discuțiilor de la Palatul Victoria dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții industriei HoReCa.

Președintele HORA, Daniel Mischie, a declarat că industria este aproape de ATI.

„Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie. Am prezentat măsurile luate de alte țări europene, unde restaurantele sunt deschise. Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie. Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări”, a declarat liderul Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), potrivit Mediafax.

Apel pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus

În acest context, el a făcut un apel către operatorii economici și către populație să respecte regulile impuse de guvern. „Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienti să respecte regulile impuse de Guvern!”, a adăugat Mischie.

Președintele HORA afirmă că în acest moment premierul nu este dispus la o discuţie pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecţii, „dar şi-a arătat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăţi, deci va fi un alt traseu al numărului de infecţii cu Covid, să luăm în discuţie redeschiderea restaurantelor în interior”.

Bani pentru sprijinirea industriei

Daniel Mischie a menționat că la Guvern a existat o discuţie şi din punct de vedere al granturilor. „Aşteptăm să iasă normele, există o discuţie din punct de vedere al firmelor afiliate, adică a celor care deţin mai multe restaurante care nu se califică pentru o parte din aceste granturi şi ne aşteptăm, avem promisiunea primului ministru că va discuta cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, pentru a găsi o soluţie în acest sens”, a adăugat el. Primii bani sunt preconizaţi a ajunge la începutul lunii septembrie.

Loading...