Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid restaurantele. Ce reguli trebuie respectate

Când se redeschid restaurantele. Ce reguli trebuie respectate

Restaurantele din Capitala se inchid din nou

Reprezentanții HORECA și cei din Guvern s-au întâlnit joi pentru a stabili construirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecție sanitară, în momentul în care se vor redeschide restaurantele.

Când se redeschid restaurantele. Ce reguli trebuie respectate

Potrivit Mediafax, reprezentanții Horeca și reprezentanții Guvernului s-au întâlnit joi într-o ședință pentru a stabili construirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecție sanitară, care vor trebui respectate în momentul în care se vor redeschide restaurantele.

Conform acestora, restaurantele se vor redeschide în cel mult o săptămână.

Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, mai menţionează Guvernul.

Până duminică, un grup de lucru comun va fi finaliza normele pentru deschiderea localurilor, dar și pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult, de patru persoane.

Premierul României a declarat că scopul este ca împreună cu autoritățile și reprezentanții HORECA, să le ofere cetățenilor români siguranță și încrederea că în momentul în care restaurantele se vor deschide și vor fi serviți în condiții de siguranță.

Restaurantele se vor deschide în cel mult o săptămână

Președintele Hora, Daniel Mischie a precizat în urma discuției de la Guvern, că cel mai probabil restaurantele se vor redeschide în mult o săptămână.

Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare. Creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimernte, purtatul măştilor obligatoriu, numărul persoanelor care nu sunt membri ai aceleiasi familii şi în acelaşi timp se doreste şi o conduita a celor care sunt în această industrie, a spus acesta.

În luna martie, restaurantele din România s-au închis în urma crizei provocată de pandemia de coronavirus.

După redeschiderea restaurantelor, se va respecta acea distanță de 2 metri între mese, angajații vor purta masca de protecție, iar la mese va fi un număr redus de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: