Redactia.ro
Home » Știri » Nepoții și bunicii vor purta mască în casă? Sugestia lui Alexandru Rafilă în plină pandemie de coronavirus

Nepoții și bunicii vor purta mască în casă? Sugestia lui Alexandru Rafilă în plină pandemie de coronavirus

Nepoții și bunicii vor purta mască în casă_

Șeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” este de părere că numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus va crește după ce copii vor merge la școală, motiv pentru care se impun unele măsuri de protecție chiar și în casă.

Nepoții și bunicii vor purta mască în casă? Sugestia lui Alexandru Rafilă în plină pandemie de coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, a declarat că numărul cazurilor de infectări cu SARS-COV2 s-ar putea dubla după ce școlile se vor redeschide, începând cu 14 septembrie.

Aflat în studiul Digi24, Rafila a precizat că se așteaptă ca numărul de cazuri de coronavirus să se dubleze după începerea anului școlar. Această situație a fost constatată în alte țări care au deschis unitățile de învățământ. Totodată,acesta a menționat că în România situația se poate complica dacă până pe 14 septembrie numărul cazurilor de coronavirus nu va scădea.

Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască, a spus Alexandru Rafila.

Masca de protecție, obligatorie în casă?

Rafila a mai subliniat faptul că, ar trebui regândită interacțiunea copiilor cu persoanele în vârstă din familie, odată cu începerea școlii, astfel fiecare familie poate stabili pentru asta un set de reguli proprii.

În momentul când are loc o interacțiune între un copil și un vârstnic, fiecare dintre ei să poarte mască de protectie sau să respecte pe cât posibil o anumită distanță.

„Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a declarat Alexandru Rafila,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: