Redactia.ro
Home » Homepage » Când scăpăm de coronavirus? Alexandru Rafila vine cu vești proaste

Când scăpăm de coronavirus? Alexandru Rafila vine cu vești proaste

coronavirus

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, vine cu un anunț trist pentru toți românii. Nu vom scăpa de coronavirus până la anul viitor.

Reprezentantul României la OMS ne recomandă să ne vaccinăm în această toamnă împotriva gripei sezoniere, pentru a preveni apariția fenomenului Covid-flu, fapt care va îngreuna și mai mult situația actuală și va fi mult mai greu și pentru medici. În acest context, profesorul Alexandru Rafila a avertizat asupra importanței vaccinării antigripale în perioada următoare, mai ales că sezonul de gripă se va desfășura în plină pandemie de COVID-19.

„Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați.

Vaccinarea antigripală ar trebui extinsă

În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare.

Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a declarat Alexandru Rafila, la un post de televiziune.

„Este probabil ca jumătate de milion de români să fi avut deja Covid-19”

Este probabil ca jumătate de milion de români să fi trecut deja prin infecția cu coronavirus, spune Rafila, potrivit digi24.ro. „Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% şi asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 şi 10, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul real de cazuri.

Acest lucru a fost dovedit în toate ţările care şi-au încheiat studiile de seroprevalenţă. Al nostru este în curs de desfăşurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalenţă, adică persoane care au trecut prin infecţie în România”, a declarat expertul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: