Redactia.ro
Home » Homepage » OMS a găsit vinovații! Cine răspândește, de fapt, coronavirusul

OMS a găsit vinovații! Cine răspândește, de fapt, coronavirusul

coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății trage un nou semnal de alarmă. OMS avertizează că persoanele tinere, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care nu ştiu că sunt contaminaţi cu noul coronavirus, răspândesc de fapt infecția.

Avertismentul OMS vine în contextul în care tot mai mulți tineri din întreaga lume contractează virusul SARS-CoV-2, mulți dintre ei fiind asimptomatici, astfel încât nu știu că sunt bolnavi și îi expun pe cei din jurul lor la temutul virus, informează Reuters.

Tinerii reprezintă un pericol pentru persoanele vulnerabile, susțin oficialii OMS, care au declarat că în această lună proporția tinerilor printre cei infectați cu Covid-19 a crescut la nivel global.

„Epidemia se schimbă. Ceea ce observăm nu este o simplă revenire. Credem că este un semnal că am intrat într-o nouă fază a pandemiei în Asia-Pacific”, a declarat Takeshi Kasai, director regional al OMS. „Persoanele în vârstă de 20, 30 și 40 de ani răspândesc coronavirusul. Mulți nu știu că sunt infectați.”

Virusul a dezvoltat mai multe tulpini

Deși virusul a suferit numeroase mutații, OMS spune că virusul este încă „relativ stabil”, potrivit lui Kasai. O creștere a cazurilor noi a determinat unele țări să reintroducă restricții, în timp ce companiile se întrec pentru a găsi un vaccin împotriva virusului care a distrus economii, a ucis mai mult de 770.000 de oameni și a infectat aproape 22 de milioane, potrivit unui raport Reuters.

Dar și mai mulțte țări din Europa au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni. De exemplu, Franța și Spania, grav afectate de pandemie în urmă cu câteva luni, se confruntă cu un nou val. Au fost raportate creșteri în țările care păreau să aibă virusul sub control, inclusiv Vietnamul.

Toate acestea vin în contextul în care oamenii de știință avertizează că persoanele care au fost declarate vindecate nu sunt protejate împotriva noul coronavirus decât cel mult trei luni de la prima infectare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: