Redactia.ro
Home » Homepage » Cîțu și Arafat se contrazic pe redeschiderea restaurantelor

Cîțu și Arafat se contrazic pe redeschiderea restaurantelor

redeschiderea restaurantelor

Oficialii se contrazic din nou pe un subiect delicat. Este vorba despre redeschiderea restaurantelor, temă care a fost dezbătută miercuri în ședinta Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, în calitate de medic, nu poate recomanda redeschiderea restaurantelor.

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Eventual, ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare.

Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile în care acest lucru se face, pentru a reduce riscurile la maxim. Risc zero nu există. Apoi, rămâne iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Clar e că încă sunt discuții”, a explicat șeful DSU, potrivit b1.ro.

Ministrul Finațelor e de acord cu deschiderea restaurantelor

De cealaltă parte, ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a afirmat, marți seară, la postul Realitatea Plus că este de acord cu solicitarea HoReCa de a redeschide restaurantele. Despre această situație, el spune că este un susținător al angajaților din industria ospitalității care este un sector economic „sănătos şi puternic şi pe picioarele lui”.

„Este clar că este un sector afectat şi, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere economic, şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic, mâine aş da drumul restaurantelor, dar nu este doar economic, aici este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună.

Este foarte important, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui. Domnul premier a anunţat că s-ar putea să se deschidă de la 1 septembrie, susţin întru totul deschiderea”, a afirmat Florin Cîţu.

HoReCa, cel mai afectat sector al economiei

HoReCa este unul dintre cel mai afectate sectoare ale economiei românești de măsurile luate în pandemie și mii de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă. Guvernul României va decide miercuri, 26 august, dacă restaurantele vor fi redeschise începând cu data de 1 septembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: