Redactia.ro
Home » Știri » Un nou test rapid pentru SARS CoV-2. Așa afli în 15 minute dacă ești infectat sau nu

Un nou test rapid pentru SARS CoV-2. Așa afli în 15 minute dacă ești infectat sau nu

Un nou test rapid pentru SARS CoV-2

Grupul Roche a anunțat că va lansa în curând testul rapid antigen împotrica coronavirusului. Conform reprezentanților grupului, testul triază rapid persoanele suspecte, iar rezultatele vor fi disponibile în 15 minute.

Un nou test rapid pentru SARS CoV-2. Așa afli în 15 minute dacă ești infectat sau nu

Roche a anunțat că va lansa pe piață un test rapid antigen pentru coronavirus, iar rezultatul acestuia va putea fi disponibil în 15 minute.

Grupul a declarat că va lansa acest test la sfârșitul lunii septembrie, pentru piețele care acceptă marca CE. Totodată, va fi depusă o autorizație de utilizare de urgență la Administrația Statelor Unite ale Americii pentru Alimente și Medicamente.

Conform reprezentanților, testul va fi disponibil în punctele de îngrijire și se aplică atât persoanelor asimptomatice, cât și persoanelor simptomatice. Noul test antigen va depista rezultatul în 15 minute, mai exact, acesta va examina cu precizie persoanelor care s-au expus la pacienții infectați cu noul virus și va oferi rezultate rapide.

Cât de precis este testul?

Rocher susține că noul test antigen are o sensibilitate de 96,52% și o precizie de 99,68%, pe baza a 426 de probe. La lansarea testului, vor exista 40 de milioane de teste rapide SARS-COV2 disponibile, pe lună.

Pe măsură ce pandemia COVID-19 persistă, sistemele de sănătate sunt provocate. Testarea continuă să fie un obiectiv important pentru multe țări. În următorul sezon gripal este important să știm dacă o persoană are coronavirus sau gripă pentru a asigura tratamentul„, a declarat conducere grupului Roche Diagnostics.

Grupul Roche este prezent pe piața românească încă din anul 1992, iar din 2005 s-a înființat societatea comercială Roche Romanian SRL, urmând ca activitatea reprezentantei din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche România oferă produse și servicii care acoperă spectrul îngrijirilor de sănătate, de la prevenție, tratamente și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: