Redactia.ro
Home » Homepage » Elevii și profesorii din București, testați gratuit pentru coronavirus

Elevii și profesorii din București, testați gratuit pentru coronavirus

coronavirus

Două săptămâni ne mai despart de prima zi de școală din noul an școlar 2020-2021. Primarul Capitalei Gabriela Firea a făcut un anunț extrem de important, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Elevii și profesorii din București vor fi testați gratuit pentru Covid-19!

Edilul a declarat, luni, în ședința de Consiliu că Primăria București a pregătit teste pentru cei 17.000 de angajaţi din învăţământul bucureştean, cadre didactice şi personalul auxiliar, și pentru 250.000 de elevi. A precizat că testarea pentru coronavirus se va efectua la cerere şi că ar trebui realizată în ultima săptămână de vacanţă. Vor fi testați cei care manifestă simptome specifice Covid-19, precum febră sau stare generală proastă, a precizat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

„Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă, care au dat un succes foarte mare. Programe care acolo au fost susţinute de către factori guvernamentali, aici nepregătindu-se nimic din partea executivului, venim noi cu această propunere. (…) Toate cadrele didactice din Bucureşti, dacă doresc, nimeni nu este obligat, se pot testa gratuit. (…) Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unităţile de învăţământ, inclusiv personal auxiliar. Testare gratuită. Pentru a fi valabil testul, acesta trebuie realizat practic în ultima săptămână de vacanţă. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru redeschiderea şcolii, desfăşurat luni la sediul Primăriei Capitalei.

In doar 2 saptamani incepe noul an scolar. Este un an atipic si facem eforturi sa ne adaptam cu totii, autoritati, elevi si parinti. Copiii au nevoie de toata grija noastra si de un climat care sa nu-i marcheze negativ pe toata viata. Trebuie sa ne implicam, pentru a le face cat mai usoara aceasta perioada dificila.Am convocat astazi Comandamentul pentru redeschiderea scolilor, in care vom stabili principalele masuri necesare desfasurarii in conditii de siguranta a noului an scolar. Alaturi de mine sunt primarii de sector, reprezentanti ai conducerii unitatilor de invatamant din Bucuresti, reprezentanti ai Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, si reprezentanti ai Primariei Capitalei cu atributii in acest caz.

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 31 august 2020

Măști și tablete gratuite pentru elevi

„Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucureşti – deci pentru toţi elevii – la cerere, nimeni nu este forţat, fiind o problemă personală, de sănătate. Nu este necesar ca înainte de şcoală să fie testaţi toţi cei 250.000 de elevi, dar în fiecare dimineaţă, la triajul care se efectuează, la intrare în grădiniţă, şcoală sau liceu – şi din 1 octombrie şi în facultate – dacă se observă mici semne de infecţie respiratorie (…) acele situaţii vor fi transmise imediat de către reprezentantul ASSMB la cabinetul de medicină şcolară şi imediat acel copil va fi trimis la testare”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a mai spus că vor fi asigurate materialele de protecție necesare pentru personalul din învățământ împotriva noului coronavirus, iar Municipalitatea va completa numărul de tablete, la școlile unde va fi nevoie, pentru ca toți elevii să poată participa la cursuri on-line.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: