Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ceaiul de ghimbir cu lămâie – miracol pentru sănătate și siluetă

Ceaiul de ghimbir cu lămâie – miracol pentru sănătate și siluetă

GALERIE FOTO (2) Ceaiul de ghimbir cu lămâie - miracol pentru sănătate și siluetă

Ghimbirul este o plantă originară din Asia și este recunoscut acolo din cele mai vechi timpuri pentru calitățile sale terapeutice și capacitatea acestei plante de a vindeca o mulțime de boli. Cel mai des terapeuții recomandă ceaiul de ghimbir.

Ghimbirul este o plantă erbacee care crește în zonele tropicale. Aceasta are nevoie de o temperatură foarte ridicată și de umiditate pentru a se putea dezvolta.

Efectele benefice ale ghimbirului pentru sănătate

Despre ghimbir se știe că este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale terapeutice miraculoase.

Ghimbirul are efect antioxidant

Pentru că ghimbirul conține foarte mulți antioxidanți, acesta este folosit în medicina naturistă mai ales sub formă de ceaiuri. Acesta se poate face doar din ghimbir sau in combinatie cu alte plante, precum macesele, coriandrul, merele, florile de hibiscus sau cojile de lamai verzi. Datorită conținutului mare de antioxidanți pe care-l conține, ghimbirul are proprietatea de a încetini îmbătrânirea.

Ghimbirul are efect antiinflamator

Datorită efectului său antiinflamator adepții medicinei naturiste sunt de părere că acesta poate trata artrita. Pudra de ghimbir se amestecă cu câteva picături de ulei de ricin și se masează zona afectată cu soluția astfel obținută. Datorită efectului său stimulator ghimbirul este și un bun afrodiziac.

Ghimbirul reduce colesterol

Se spune despre ghimbir că ar reduce semnificativ colesterolul. Acesta acționează ca un dizolvant pentru grăsimea depusă pe vasele de sânge. Ghimbirul protejează de asemenea împotriva accidentului vascular cerebral.

Efectele benefice ale ghimbirului pentru siluetă

Ghimbirul face minuni pentru siluetă. Acesta topește grăsimea din zonele cu probleme ale corpului. Are proprietatea de a scădea indicele masei corporale, combate celulita și redă tonusul și fermitatea pielii. De asemenea acesta are și efect detoxifiant.

Ceaiul de ghimbir are efecte miraculoase în scăderea greutății corporale și în îmbunătățirea aspectului fizic.

Cum se prepară ceaiul?

Se rade o parte din rădăcină, se pune într-o cană, peste ea se adaugă apă fierbinte. Acest amestec se lasă la infuzat câteva minute, apoi se consumă dimineața pe stomacul gol. Pentru efecte mai rapide în ceai se poate adăuga lămîie sau ceai verde, după preferințe.

Contraindicații

Ceaiul de ghimbir are de asemenea și efect energizat, ceea ce-l face nepotrivit pentru persoanele care au probleme cardiace. Acesta nu este indicat nici pentru persoanele care au probleme cu plămânii. De asemenea nu este deloc potrivit nici pentru cei care au probleme cu stomacul. Din cauza gustului său iute, acesta favorizează aciditatea gastrică și poate irita stomacul, ducând la apariția arsurilor stomacale.

Citește și: Cum poți scăpa de răceală în doar 24 de ore

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: