Redactia.ro
Home » Știri » Virgil Musta, despre spitalele pline ochi. Șeful de la Spitalul Babeș: „Va trebui să aleg între viață și moarte”

Virgil Musta, despre spitalele pline ochi. Șeful de la Spitalul Babeș: „Va trebui să aleg între viață și moarte”

GALERIE FOTO (2)

Virgil Musta este îngrijorat de numărul crescut de noi cazuri de COVID-19. Șeful clinicii de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că este copleșsit de gândul că va trebui să aleagă între cine trăiește și cine moare.

 

 

Ce spune medicul despre spitalele pline

 

Medicul Virgil Musta declară că sunt momente extrem de dificile și pentru medici. ,,Trecem prin momente dificile atât noi, medicii, cât și întreaga comunitate, pentru că noi ne facem datoria, suntem în prima linie în această bătălie și am avut speranțe când în urmă cu 3 luni pandemia era foarte bine ținută sub control și mai aveam în spital doar doi pacienți, pregătindu-ne de o viață normală și în foarte scurt timp, din păcate, lucrurile au început să meargă din rău în mai rău și acum suntem într-o situație foarte dificilă în care suntem puși să alegem între pacienți: pe care dintre ei putem să îi internăm la noi, pe care îi trimitem în spitalele suport și, eventual, în momentul în care se înrăutățește starea lor, îi vom relua pentru a-i trata noi, noi având competența cea mai mare în patologia COVID”, a spus medicul, vineri seara, la DIGI24.

Medicii vor fi nevoiți să aleagă între pacienți. „Încă nu am ajuns să alegem, dar să ştiţi că nu suntem departe şi numai gândul acesta pe mine, cel puţin, mă terifiază. Sunt copleşit de gândul că poate va trebui la un moment dat, să aleg între viaţă şi moarte”, a adăugat medicul.

În acest moment, la Spitalul Victor Babeş, secţiile de Infecţioase şi de Pneumologie sunt pline şi spitalele suport mai au câteva locuri.

Doctor Musta afirmă că sunt traume în rândul colegilor săi, car erau speriați în legătură cu ce vor face în gărzile din zilele următoare când nu vor mai avea locuri și vor veni pacienți ep care nu mai au unde să îi trimită.

 

Situații dramatice în spitale

 

Medicul Virgil Musta a povestit și o întâmplare dramatică la care a asistat de curând și spune că se simte copleșit de gândul de a alege între pacienți.

,,De exemplu, am asistat la o situaţie teribilă în urmă cu două nopţi, când a venit o pacientă cu saturaţie de 60 care trebuia internată în terapie intensivă şi nu am avut loc. S-a internat pe secţie, cu oxigen, o oră, pâna când, din întâmplare, o pacientă a decedat în terapie intensivă şi imediat a fost ea mutată”, a povestit Virgil Musta, la DIGI24.

Medicul face apel la populație să se protejeze , pentru că, potrivit declarațiilor acestuia, ,,bătălia se dă în comunitate, und epopulația trebuie convinsă  să poarte mască, să fie solidari și să respecte măsurile.”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: