Redactia.ro
Home » Știri » Cine este femeia care îl însoțește pe Klaus Iohannis peste tot

Cine este femeia care îl însoțește pe Klaus Iohannis peste tot

GALERIE FOTO (11)

Femeia care îl însoțește aproape peste tot pe președintele Klaus Iohannis este Delia Dinu, consilier prezidențial și sefa departamentului de Protocol al Președinției.

 

Femeia care îl însoțește pe Iohannis

Delia Dinu, ,,umbra” lui Iohannis este consilier prezidențial și participă la toate întâlnirile oficiale ale președintelui Klaus Iohannis. Femeia misterioasă care îl însoțește pe șeful statului la toate întâlnirile oficiale se ocupă de protocol și are grijă ca toate evenimentele să fie conform regulilor impuse.

Delia  a ocupat funcția de consilier prezidențial și în acdrul mandatului președintelui Traian Băsescu. Femeia s-a născut în 1976, este din Sibiu, dar locuiește în Capitală de foarte mulți ani. Șefa de protocol a lui Klaus Iohannis este licențiată a Facultății de Drept ,,Simion Bărnuţiu” Sibiu, 1999 , acum Universitatea „Lucian Blaga”, potrivit informațiilor făcute publice de aceasta pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Delia Dinu a lucrat în cadrul serviciului de Protecție și Pază în perioada 200-2012, iar între 2005 și 2008 a fost consilier în cadrul Departamentului de Protocol al Administrației Prezidențiale. A coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale între mai 2008 și august 2012. Delia Dinu a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administraţiei Prezidenţiale în august 2012 și a participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Washington 2012 şi Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol – Seul 2014.

Șefa de protocol a lui Klaus Iohannis a primit numeroase distincții, de-a lungul timpului. A fost decorată de M.S. Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009  cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, chiar de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Delia Dinu a fost decorată de Preşedintele României în decembrie 2009 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, de Alteţa Sa Eminentisimă Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta în februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi”, de E.S. Domnul Traian Băsescu, de Preşedintele României în decembrie 2014 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, şi de E.S. Domnul Aníbal Cavaco Silva, Preşedintele Republicii Portugheze în octombrie 2015 cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor, potrivit Administrației Prezidențiale.

Potrivit declarației de avere, Delia Dinu primește lunar suma de 15.300 de lei, iar anual, Consilierul Prezidențial primește 184.614 lei.

Delia Dinu, femeia care îl însoțește la toate evenimentele oficiale pe șeful statului, a fost numită Consilier Prezidențial la data de 1 iulie 2016.

 

Delia Dinu, implicată în mai multe scandaluri

În 2009, când Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană în campania electorală, Geoană și-a pierdut cuvintele, iar în timpul unei emisiuni televizate a vorbit despre atacuri energetice pe care oamenii din echipa lui Traian Băsescu le-au lansat asupra contracandidatului, scrie impact.ro. La acel moment, se credea că era vorba despre șefa de protocol, Delia Dinu.

”Eu am văzut în timpul dezbaterii respective oameni care lucrează cu Băsescu pe acest domeniu (parapsihologie, n.r.), postați în dreapta camerei de luat vederi. Își făceau treaba. Ce făceau, ce nu făceau, nu știu, dar eu i-am văzut cu ochii mei, îi știu cine sunt. Și i-am văzut și la Cotroceni, în timpul discuțiilor cu partidele politice. Același cetățean, stând liniștit, într-un colț”, a declarat Mircea Geoană, după înfrângerea în fața lui Traian Băsescu.

Delia Dinu nu a scăpat nici de criticile lui Vadim Tudor. Corneliu Vadim Tudor spunea, la acea vreme, că Delia Dinu se ocupă cu lucruri mai puțin curate și că ar fi făcut acest lucru în echipă cu Elena Udrea.

”De câteva luni încoace, mai mulți emisari ai lui Băsescu (în special femei) aleargă, în neștire, de la un capăt la altul al țării, calcând pragul unor persoane cu însușiri paranormale. Nu vom divulga numele ghicitoarelor, clarvăzătoarelor și vrăjitoarelor, nici localitățile unde stau acestea, fiindcă nu vrem să pățească ceva.

Vom destăinui, însă, identitatea a două persoane care n-au altă treabă și bat foarte des la ușa lor: Elena Udrea și Delia Dinu, aceasta din urmă fiind bruneta aceea tunsă scurt, care îl ajută pe Băsescu la festivitatile de decorare, ea fiind șefa Protocolului. Invariabil, mesagerii Chiriașului de la Cotroceni le întreabă pe cele la care apelează: ,,Va obține dl. Băsescu al doilea mandat de președinte?”.

Și tot invariabil, de parcă ar fi înțelese între ele, acestea răspund: NU! Unele, mai temerare, zic și mai mult: că nici nu apucă alegerile și va cădea secerat de boală. ,,Nu puteți să faceți ceva ca să câștige, totuși, alegerile, fiindcă a făcut atâta bine, la atâția oameni?’ – plusează slugile de la Cotroceni. Răspunsul e tot categoric: NU!”, a scris Vadim Tudor în România Mare, în 2009.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: