Redactia.ro
Home » Știri » Cine e femeia care îl însoțește peste tot pe Klaus Iohannis și cât câștigă lunar?

Cine e femeia care îl însoțește peste tot pe Klaus Iohannis și cât câștigă lunar?

GALERIE FOTO (3) Delia Dinu

Președintele Klaus Iohannis este întotdeauna însoțit de o femeie misterioasă, iar inclusiv de Ziua Marinei Române aceasta a fost mereu în preajma lui. Iată, cine este, de fapt, acea femeie misterioasă și elegantă ce este mereu aproape de șeful de stat.

Cine este femeia care merge peste tot cu Klaus Iohannis. Nu este soția lui

În weekendul trecut, Președintele României, Klaus Iohannis, a luat parte la ceremonia cu ocazia Zilei Marine Române, acolo unde au fost prezenți mai mulți oficiali, printre care premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna. De la eveniment a lipsit soția Președintelui, Carmen Iohannis, însă o altă femeie a stat alături de el, fiind vorba despre Delia Dinu, nimeni alta decât consilierul prezidențial. Datoria acesteia este de a-l însoți pe șeful statului la astfel de evenimente cu importanță majoră.

Delia Dinu, care îl însoțește peste tot pe președintele României, are o funcție importantă. Este consilier prezidențial la Departamentul de Protocol al Președinției, mai simplu spus, șefa de protocol al lui Klaus Iohannis. Ea se ocupă de protocolul evenimentelor și are grijă ca toat eevenimentele să fie conform regulilor impuse de președinție.

Înainte de a fi consilier de protocol al președintelui Iohannis, Delia Dinu a ocupat aceeași funcție și în cadrul mandatului lui Traian Băsescu. La fel ca președintele, Delia Dinu este din Sibiu, dar locuiește în Capitală de mai mulți ani. Ea a urmat Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu, din cadrul Universității Lucian Blaga. Din anul 2000, ea a fost angajată a SPP, Serviciul de Protecție și Pază, până în 2012.

Cât câștigă Delia Dinu, consilierul de protocol al președintelui

În anul 2012, a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. Din anul 2016, Delia Dinu ocupă funcția de Consilier Prezidențial. Potrivit declarației sale de avere, Delia Dinu primește lunar suma de 15.300 de lei. Anual, ea primește de la stat 184.614 de lei. Delia Dinu a primit mai multe decorații până acum, după cum arată site-ul Administrației Prezidențiale:

A fost decorată de M.S. Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor, de E.S. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2009 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, de Alteţa Sa Eminentisimă Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta în februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi”, de E.S. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României în decembrie 2014 cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, şi de E.S. Domnul Aníbal Cavaco Silva, Preşedintele Republicii Portugheze în octombrie 2015 cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: