Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în Spitalul Județean din Constanța? Curtea unității medicale s-a transformat într-o morgă

Ce se întâmplă în Spitalul Județean din Constanța? Curtea unității medicale s-a transformat într-o morgă

GALERIE FOTO (5)

Ce se întâmplă în Spitalul Județean din Constanța? Curtea Spitalului Județean din Constanța a devenit un spațiu dedicat persoanelor decedate. Trupurile neînsuflețite ale pacienților ucisi de coronavirus zac în curtea unității medicale, pentru a fi ridicate de familia acestora.

Ce se întâmplă în Spitalul Județean din Constanța? Curtea unității medicale s-a transformat într-o morgă

Ce se întâmplă cu Spitalul Județean din Constanța? Situația din spitalul Județean Constanța a devenit mult mai critică pe zi ce trece. Imaginile făcute publice de martori îi fac pe oameni să se întrebe ce se întâmplă în Spitalul Județean Constanța. Recent, o persoană a filmat cum oamenii uciși de virusul COVID19 sunt scoși în curtea spitalului pentru a fi recunoscuți și ridicați de membrii familiei. În ultimele zile, 70 de persoane au murit în Constanța, din cauza infecției cu noul coronavirus, fiind județul cu cea mai mare incidență din țară.

De la începutul pandemiie de coronavirus, 427 de constănțeni și-au pierdut viața din cauza virusului. Purtătorul de cuvând al DSP Constanța, Tudorel Ene recunoaște că imaginile surprinse de martori sunt foarte puternice, dar susține că autoritățile și-au făcut datoria. ”Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul de vedere al nostru, procedura a fost respectata întocmai”, a declarat Tudorel Ene.

De asemenea, Mariana Deacu, medic anatomopatolog la SCJU Constanța a declarat că oamenii trebuie să păstreze distanța pentru a nu se infecta. Acesta ar fi motivul pentru care mii de persoane sunt ucise de COVID-19.”Atâta timp cât ceilalţi stau la distanţă, nu este nicio problemă. Distanţa dealtfel s-a păstrat şi ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedaţii pe jos. Manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanţii caselor de servicii funerare”, a spus și Mariana Deacu.

Spitalul Judetean din Constanta

 

Imagini de groază în spitalul din Reșita

Imagini absolut îngrozitoare au fost făcute publice în Spitalul din Reșița. Mai mulți bolnavi au fost surprinși nesupravegheați, îmbrăcați sumar sau dezbrăcați în timp ce se plimbau pe holurile spitalului. Cu toate că aceștia erau pacienți cu boli psihice, pacienții se aflau în condiții deplorabile în Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița din județul Caraș-Severin. Acesta este dedicat și pacienților infectați cu coronavirus. Contactate, autoritățile au declarat că acestea sunt ”condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” și că au fost cerută în nenumărate rânduri constuirea unui spital modular. „Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt… ”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Totodată, managerul spitalului a vorbit despre imposibilitatea de a gestiona situația în spitalul pe care ministerul Sănătății l-a considerat potrivit pentru a fi tratați infectații cu coronavirus. Mai mult, acesta a recunoscut că situația este critică în Spitalul Județean din Reșița, dar că aceste probleme sunt vechi, iar unitatea medicală are datorii de miliarde. „Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul„, a declarat managerul Spitalului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: