Redactia.ro
Home » Știri » Vremea de Crăciun și Revelion. Meteorologii au anunțat dacă va ninge de sărbători

Vremea de Crăciun și Revelion. Meteorologii au anunțat dacă va ninge de sărbători

Vremea de Crăciun și Revelion.

Prognoza meteo ANM pentru Crăciun și Revelion. Meteorologii au transmis cum va fi vremea în țara noastră în următoarele patru săptămâni, când vor avea loc și sărbătorile de iarnă.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Meteorologii au transmis prognoza

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, în țara noastră, la nivel general. Iată ce temperaturi ne așteaptă la final de 2020, dar și la începutul anului 2021.

Meteorologii ANM au transmis că anul 2021 va fi unul în care temperaturile vor fi mai mari decât ar fi normal în această perioadă a anului, așadar începutul de an va fi mai căduros decât de obicei. Tot conform prognozei meteo ANM pentru următoarele săptămâni, precipitațiile în țara noastră vor fi puține, așa că șansele să avem zăpadă de Crăciun și Revelion sunt mici.

Cum va fi vremea în perioada 21 – 28 decembrie

Meteorologii ANM au arătat că în acest interval valorile termice vor fi mai mari decât ar fi normal. În regunile nord-vestice, va ploua mai mult decât în alte perioade.

Cum va fi vremea în perioada 28 decembrie – 4 ianuarie

În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie termometrele vor arăta temperaturi mai mari decât ar fi normal, în toate regiunile țării. Va ploua mult în regiunile extracarpatice, în rest regimul pluviometric va fi la fel în toată țara. Așadar, anul 2021 începe cu temperaturi mari, mai degrabă de toamnă decât de iarnă.

Cum va fi vremea în perioada 4 – 11 ianuarie

În perioada 4 – 11 ianuarie meteorologii au transmis că valorile termice vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă din an. Regimul pluviometric așteptat este apropiat valorii normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în săptămâna 11 – 18 ianuarie

Și în a patra săptămână din acest interval, temperaturile vor fi mai mari decât ar fi normal în această perioadă.

Totuși, pot apărea episoade de ger și viscol în iarna 2021, anunță ANM.

„Ne putem aştepta ca cel puţin până la sfârşitul anului să evoluăm într-un regim normal. Repet ceea ce spun mereu: o iarnă normală în România nu este neapărat o iarnă uşoară, pentru că pot apărea episoade cu fenomene severe de viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, dar acestea pot fi prognozate doar cu o săptămână, maximum 10 zile în avans”, a spus Florinela Georgescu, direcotul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: