Prăjitura Albă ca Zăpadă este nelipsită de pe mesele românilor atunci când sunt sărbători. Este o prăjitură delicioasă, cremoasă, care merită servită celor dragi, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.
Cum se face Prăjitura Albă ca Zăpadă. Rețetă pas cu pas
Prăjitura Albă ca Zăpadă este una delicioasă, iar aspectul ei este perfect pentru sărbătorile de iarnă, la fel cum este, de altfel, și numele. Puteți să cumpărați această prăjitură și de la supermarket, însă cea mai bună soluție este să o prepari chiar tu, acasă la tine.
Ingrediente prăjitura Albă ca Zăpadă
Pentru foi:
10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
2 ouă
o linguriță rasă de amoniac
un praf de sare
făină cât cuprinde (500-550 g)
Pentru cremă:
1 litru de lapte
8 linguri de făină
6 linguri de zahăr
un pachet de unt (200 gr)
coajă de la o lămâie
1 esență de vanilie
sucul de la 1/2 de lămâie (sau de la o lămâie întreagă dacă va place crema mai acrișoară)
nuca de cocos pentru ornat
Cum se face prăjitura Albă ca Zăpadă
Începem prin a face foile pentru prăjitura noastră. Amestecăm uleiul, ouăle, zahărul și laptele. Batem toate aceste ingrediente până când zahărul este topit. Punem și sarea și amonicul, iar apoi începem să punem făină, puțin câte puțin.
Lăsăm aluatul să se odihnească timp de 30 de minute, iar apoi rulăm trei foi, pe care le coacem la o temperatură de 150 de grade timp de 15 minute.
Trebuie să coacem foile pe fundul unei tăvi de copt, ca acestea să iasă drepte și frumoase.
Pentru cremă, începem prin a pune făina, zahărul, coaja de lămâie într-o cratiță. Adăugăm din lapte, puțin câte puțin, până când adăugăm toată cantitatea. Punem cratița la foc mic și amestecăm continuu, până când aceasta se îngroașă. O acoperim cu folie de plastic pentru a nu forma acea foiță mai tare.
Ca să asamblăm prăjitura, punem prima foaie, apoi un strat de cremă, cam un sfert din compoziție, iar apoi continuăm cu următoarele foi. La final, deasupra ultimei foi presăm nuca de cocos, din belșug.


















