Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce mâncăm în noaptea de Anul Nou pentru a avea noroc tot anul 2021

Ce mâncăm în noaptea de Anul Nou pentru a avea noroc tot anul 2021

Masa Revelion

Revelionul este o sărbătoare cuprinsă de superstiții și tradiții din popor. Mai ales masa festivă dintre ani este importantă, pentru că se spune că ce mâncăm în ziua aceasta ne poate aduce noroc tot anul. Iată ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion!

Ce trebuie să avem neapărat pe masa de Revelion

Unele alimente sunt considerate a fi aducătoare de prosperitate sau noroc. Mai ales în noaptea dintre ani, tradițiile spun că trebuie să fim foarte atenți la ce mâncăm, pentru a putea să avem parte de noroc în anul ce vine, și prin felurile de mâncare de pe masă să atragem prosperitatea.

Iată ce trebuie să conțină masa noastră de Revelion din 2021:

Pește

Peștele este nelipsit de pe masa multor români. Se spune că dacă vrei să fii agil precum peștele și să te ferești de probleme trebuie să mănânci pește în noaptea dintre ani. De asemenea, pentru că peștii trăiesc în bancuri, ei sunt și simbol al familiei și al înțelegerii.

Carnea de porc

Tot la capitolul carne trebuie să includem și carnea de porc. Superstițiile spun că trebuie să mâncăm carne de porc în noapte dintre ani, fiindcă aceste animale nu merg niciodată cu spatele, ele fiind simbol al progresului.

Struguri

Strugurii sunt considerați simbol al unui nou început în diferite țări, printre care Spania, Cuba sau Portugalia. Trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună a anului care s-a scurs.

Portocale

Portocalele sau mai bine zis citricele în general trebuie să fie pe masa de Revelion, fiindcă ele sunt simbol al norocului și al prosperității pe parcursul anului.

Nucile

Și nuci trebuie să consumăm de Revelion, ele fiind simbol al vieții și al bogăției. Dacă vrem să avem stabilitate financiară în Noul An, atunci trebuie să mâncăm nuci în noaptea dintre ani.

Rodia

Un lucru mai puțin cunoscut este că trebuie să mâncăm rodie în noaptea de Revelion. Aceasta este considerat un fruct al fertilității și al sănătății, astfel că cine o mănâncă de Revelion are parte de sănătate trainică.

Legume verzi

Acestea sunt asociate cu banii și prosperitatea financiară și trebuie consumate d eRevelion.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: