Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt mâncărurile care simbolizează prosperitatea. E bine să le ai la masa de Revelion

Care sunt mâncărurile care simbolizează prosperitatea. E bine să le ai la masa de Revelion

Masa de Revelion

Noaptea dintre ani este plină de superstiții și tocmai de aceea se consideră că unele alimente trebuue consumate neapărat în această noapte, pentru că ele aduc noroc în noul an ce vine.

Lista ingredientelor pe care e bine să le ai de Revelion pe masă

Legume verzi

Este bine să ai pe masă aceste legume, nu numai pentru că sunt foarte bune pentru sănătatea noastră, ci și pentru că ele sunt considerate a fi aducătoare de prosperitate. De asemenea, în unele părți din SUA acestea sunt asociate cu banii, pentru că verdele simbolizează culoarea banilor.

Lintea

Tot din același considerent, al prosperității financiare, trebuie să avem pe masa de Revelion și lintea. În Italia, aceasta este asemănată cu monedele, așadar și cu bogăția.

Rodia

Acest fruct este considerat a fi unul al fertilității și al unei vieți sănătoase. Cine vrea sănătate de fier tot anul, trebuie să mănânce rodie.

Peștele

Peștele este considerat a fi un aliment esențial pe masa de Revelion, iar această credință este inclusiv în țara noastră. Acesta simbolizează armoneie, căci peștii trăiesc în bancuri, dar și sănătate și agilitate.

Nucile

Acestea trebuie consumate în noaptea de Anul Noul, fiindcă ele sunt considerate un simbol al rodului, al prosperității. De asemenea, ele trebuie dăruite celor dragi în noaptea dintre ani.

Citricele

Portocalele, mandarinele, clementinele aduc noroc și fericire, conform credințelor chinezești și ele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion.

Struguri

Trebuie să avem struguri pe masa de Anul Nou, pentru că în mai multe țări aceștia simbolizează anul ce s-a scurs. În țări precum Cuba, Spania sau Portugalia se spune că trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri, pentru fiecare lună a anului ce tocmai a trecut.

Carne de porc

Carnea de porc este asociată cu progresul, pentru că acest animal nu merge niciodată cu spatele. Totodată, chinezii spun că portofelul va fi la fel de „gras” cum a fost și porcul.

Prăjiturile cu formă rotundă

Se spune că e bine să mănânci astfel de prăjituri în ultima noapte din an, fiindcă forma lor semnifică ciclicitate și încheierea cu bine a unui an și venirea unuia mult mai bun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: