Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Tradiții de Revelion. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Tradiții de Revelion. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Tradiții de Revelion. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Tradiții de Revelion. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă ca să ne meargă bine tot anul. Nucile, vinul roșu și merele, neaparat roșii, ceapă și usturoi nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion.

Revionul este cea mai așteptată noapte din tot anul. Se spune că este bine ca la finalul unui an, să-ți faci o listă de dorințe și planuri pentru anul care urmează. De altfel, din bătrâni se moștenește tradiția cu banii în buzunar, ca să ai un an bănos. Nu trebuie să dai bani și … trebuie neaparat să ai pe masă vin roșu, nuci, mere, roșii, ceapă și usturoi.

De altfel, de pe masa festivă nu ar trebui să lipsească nici șapte mere roșii.

„Cum este oul roșu de Paște, așa sunt merele roșii de Crăciun și Revelion. Să nu lipsească merele roșii. Cele șapte mere roșii rămân pe masa festivă până de Sf. Ioan. Simbolizează sănătatea”, a declarat, Vasile Focşeneanu.

Una dintre cele mai populare tradiții presupune ca în meniul de Revelion să includem neapărat și boabele de struguri.

Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință.

Așadar, potrivit superstiției, cine consumă 12 boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, va avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

Tradiții de Revelion. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă

Dacă vă întrebați ce culoare trebuie să aibă ceapa și unde este locul fiecărui produs, vă spunem acum!
Ceapa o puteți folosi cel mai bine la un aperitiv, iar pentru acest fel de mâncare puteți folosi o ceapă roșie. Ea oferă vitalitate. Usturoiul poate fi adăugat în mâncare, discret la friptură. El alungă spiritele rele.

În ceea ce privește carnea, este recomandat să evitați consumul de carne de găină în noaptea dintre ani. Se spune că ”zboară norocul din casă”. În schimb, peștele îl puteți consuma cu încredere. Acesta este considerat aducător de bani.

Am tot vorbit despre ce este bine să mâncăm, acum haideți să vedem cum este bine să aranjăm masa. Fața de masă trebuie să fie albă. Culoarea alb simbolizează puritate și curățenie. Astfel, să intrăm în noul an curați atât la suflet, dar și la masă. Eventual, se poate decora masa cu crenguțe de brad sau vâsc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: