Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion_

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion? Sărbătorile de iarnă nu vor mai avea loc cum eram obișnuiți în anii anteriori, cu toate că mulți români așteaptă cu nerăbdare să petreacă în noaptea de sfârșit de an. Ministrul Sănătății a anunțat care sunt riscurile care pot apărea dacă românii vor petrece Revelionul fără să respecte măsurile de protecție.

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ce trebuie să facem în noaptea de Revelion? Pandemia de coronavirus a schimbat întreaga planetă și a ucis milioane de oameni. Nici sărbătorile de iarnă nu vor mai fi ce-au fost, cu toate că lumea aștepta cu nerăbdare să petreacă. Noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a făcut un anunț important pentru români. Mai exact, acestaa spus ce trebuie să facem în noaptea de Revelion. Pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății a fost publicată o postare prin care românii sunt sfătuiți să petreacă singui în noaptea de Revelion, pentru a nu se îmbolnăvi sau a răspândi noul virus. De asemenea, Vlad Voiculescu a menționat că acest sacrificiu poate duce la salvarea mai multor vieți, inclusiv cea a bunicilor și a oamenilor bătrâni. „O singură noapte cu prietenii poate costa o viață. Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor. Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun.

Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți.*de altfel, ca Minister al Sănătății, îți recomandăm să nu o bei pe toată, doar să o deschizi”, este mesajul transmis de Ministerului Sănătăţii. Vlad Voiculescu a preluat mandatul în urmă cu cinci zile, după ce l-a înlocuit pe Nelu Tătaru.

Restricții de Revelion 2020

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că starea de alertă s-a prelungit pentru încă 30 de zile, iar asta înseamnă că toate restricțiile impuse rămân valabile inclusiv în perioada sărbătorilor.

Mai exact, Arafat a spus că în noaptea dintre ani românii vor să rămână în casă , sau în apropierea acesteia și să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. „Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, este îndemnul lui Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU i-a îndemnat pe copii să evite să meargă cu colindul din casă în casă, cu toate că este o tradiție pe care oamenii o respectă în fiecare an și o respectă cu sfințenie. „În ceea ce privește colindatul, pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți.Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia”, a mai spus Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: