Redactia.ro
Home » Știri » Vom avea noi resctricții? Ce spune Raed Arafat

Vom avea noi resctricții? Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri după-amiază, odată cu sosirea primei tranșe a dozelor de vaccin anti-coronavirus, la Vama Nădlac, că nu vor fi noi restricții în țară. Cu toate acestea, românii sunt nevoiți să le respecte pe cele deja existente.

Nu vor fi noi restricții anti-coronavirus

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, vineri după-amiază, odată cu sosirea celor 10.ooo de doze de vaccin anti-coronavirus în România că nu vor fi noi restricții în țară. Însă, deși nu vor fi noi măsuri, românii trebuie să le respecte pe cele deja în vigoare, a mai transmis Arafat, potrivit Digi 24.

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există deja” a afirmat șeful DSU, Raed Arafat.

Ce spune Raed Arafat despre noua tulpină de coronavirus

Întrebat despre noua tulpină de coronavirus, care a apărut deja în unele zone ale lumii, șeful DSU a spus că este posibil să apară și la noi.

„Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, probabil,  dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a mai  declarat Raed Arafat.

Noua tulpină a coronavirusului a apărut în Regatul Unit, deja. Apoi, s-a descoperit și în  Italia, Olanda, Danemarca sau Australia.

Primele doze de vaccin au ajuns la Insitutul Cantacuzino

Sâmbătă dimineață au ajuns la Institutul Cantacuzino, de la Vama Nădlac, cele 10.000 de doze de vaccin anti-coronavirus, de la compania Pfizer și BioNTech. Ele au fost transportate în gheață carbonică la -80 de grade și vor fi depozitate la Institut. Acestea se vor administra, inițial, în zece spitale din țară, aflate în prima linie. În prima lună a lui 2021 vor fi aduse 600. 000 de doze de vaccin în România.

Vaccinarea nu este obligatorie și este gratuită, a spus premierul Florin Cîțu. De altfel, ea se va face treptat. Primii vor fi medicii din linia întâi, persoanele din azilurile de bătrâni, cât și ceilalți angajați din prima linie. Ulterior, va fi vaccinată și restul populației.

S-a muncit foarte mult.E un moment important, îl așteptăm de un an de zile. Apariția, livrarea și distribuirea vaccinului într-un timp record vor ajuta la eradicarea pandemiei sperăm într-un timp cât mai scurt. Săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va primi în total în jur de 10 milioane de doze.Vom avea o campanie foarte bine pusă la punct.Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie.Vom continua cu campania de vaccinare în mass-media”, a spus  premierul Florin Cîțu.â

Mâine, 27 decembrie, va fi primul român vaccinat anti-covid

În a treia de Crăciun vom asista la prima vaccinare anti-covid, la ora 9:00, la Institutul Matei Balș din Capitală.

”Prima persoană care va fi vaccinată o veți cunoaște mâine la Institutul Matei Balș, dar mă interesează și a doua persoană, a treia, a mia persoană care se va vaccina.Mă interesează și ultima persoană care se va vaccina pentru că acela va fi momentul în care putem să spunem că am pus punct acestei pandemii care ne-a afectat viața. Doar împreună putem să trecem peste acest moment dificil”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România.

Vaccinul anti-coronavirus are reacții adverse

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai precizat că vaccinul anti-coronavirus are și reacții adverse: febră, dureri de cap, umflături locale, roșeață sau greață.

”Reacțiile adverse sunt de intensitate ușoară-medie, cele mai frecvente locale – durere, roșeață, umflătură local sau dureri de cap, febră, greață. Au fost reacții majore la câteva persoane cu istoric alergic major.Președintele, premierul se vor vaccina la momentul potrivit, adică atunci când începe etapa de vaccinare a demnitarilor. După ce vaccinul e scos la o temperatură de 2-8 grade are o durată de viață de 5 zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore. Într-un flacon sunt 5 doze”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: