Redactia.ro
Home » Știri » Au ajuns primele doze de vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino. Duminică, 27 decembrie, va fi vaccinat primul român

Au ajuns primele doze de vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino. Duminică, 27 decembrie, va fi vaccinat primul român

Primele doze de vaccin anti-coronavirus au ajuns, sâmbătă dimineață, la Institutul Cantacuzino, aici unde vor fi depozitate. Tot aici, au sosit premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat. Este vorba despre 10.000 de doze care vor fi distribuite inițial în 10 spitale, care se află în prima linie în lupta anti-coronavirus.

Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns la ”Cantacuzino”

Primele doze de vaccin anti-Covid 19 au ajuns, sâmbătă dimineață, la institutul Cantacuzino, unde vor fi și depozitate. Aici au venit premierul Florin Cîțu, alături de șeful DSU, Raed Arafat și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Este vorba despre 10.000 de doze de vaccin Pfizer și BioNTech care au ajuns vineri după-amiază în vama Nădlac. Acestea fac parte din prima tranșă care va fi distribuită în zece spitale care fac parte din prima linie, în lupta împotriva noului coronavirus, informează Digi 24.

Foto: Primele doze de vaccin care au sosit prin vama Nădlac

Cele 10.000 de doze au fost transportate către institutul Cantacuzino în gheață carbonică la -80 de grade Celsius. Vaccinul Pfizer și BioNTech a demonstrat cea mai mare eficiență, în proporție de 99% și a fost aprobat și de Comisia Europeană. La începutul săptămânii viitoare va sosi a doua tranșă de doze vaccin anti-Covid19, 150.000 de doze. Mai exact, în ianuarie sunt așteptate 600.000 de doze în țară.

Foto: primele doze sosite la Institutul Cantacuzino

Vaccinarea va fi una etapizată. Primele persoane vaccinate sunt medicii din linia întâi,  ulterior și persoanele din azilurile de bătrăni, dar și restul angajaților implicați în prima linie. După aceștia, va fi vaccinată și restul populației.

Duminică, 27 decembrie, va fi vaccinat primul român anti-Covid

Dumincă, 27 decembrie 2020, va fi vaccinat primul român anti-Covid19, la Institutul Matei Balș din Capitală, la ora 9:00.

”Prima persoană care va fi vaccinată o veți cunoaște mâine la Institutul Matei Balș, dar mă interesează și a doua persoană, a treia, a mia persoană care se va vaccina.Mă interesează și ultima persoană care se va vaccina pentru că acela va fi momentul în care putem să spunem că am pus punct acestei pandemii care ne-a afectat viața. Doar împreună putem să trecem peste acest moment dificil”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România.

Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino

Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie

Premierul Florin Cîțu a precizat că vaccinarea nu este obligatorie și este gratuită, iar în România sunt așteptate 10.000.000 de doze. Totodată, săptămânal se vor primi în jur de 140.000 de doze vaccin anti-coronavirus.

”S-a muncit foarte mult.E un moment important, îl așteptăm de un an de zile. Apariția, livrarea și distribuirea vaccinului într-un timp record vor ajuta la eradicarea pandemiei sperăm într-un timp cât mai scurt. Săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va primi în total în jur de 10 milioane de doze.Vom avea o campanie foarte bine pusă la punct.Vaccinarea este gratuită și nu este obligatorie.Vom continua cu campania de vaccinare în mass-media”, a spus și premierul Florin Cîțu.

Mii de doze de vaccin anti-COVID, plasate în carantină în SUA pentru că nu au fost transportate corespunzător - Stirileprotv.ro

Ce reacții adverse are vaccinul anti-Covid?

Vaccinul anti-coronavirus are și reacții adverse, spune medicul Valeriu Gheorghiță. Anume: durere, roșeață, dureri de cap, febră, greață sau umflături locale.

”Reacțiile adverse sunt de intensitate ușoară-medie, cele mai frecvente locale – durere, roșeață, umflătură local sau dureri de cap, febră, greață. Au fost reacții majore la câteva persoane cu istoric alergic major.Președintele, premierul se vor vaccina la momentul potrivit, adică atunci când începe etapa de vaccinare a demnitarilor. După ce vaccinul e scos la o temperatură de 2-8 grade are o durată de viață de 5 zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore. Într-un flacon sunt 5 doze”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: