Redactia.ro
Home » Homepage » Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România. Anunțul făcut de Raed Arafat

Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România. Anunțul făcut de Raed Arafat

Primele 10 mii de doze de vaccin anti COVID-19 au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac. Dozele urmează să fie preluate de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Cei doi oficiali au plecat încă de aseară către Arad. Cele 10 mii de doze de vaccin urmează să fie depozitate imedia la Institutul medico-militar Cantacuzino. 

Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID au intrat astăzi în România, pe la Vama Nădlac. Vaccinurile vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino, urmând a fi distribuite, ulterior, în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Dozele de vaccin împotriva noului coronavirus vor fi transportate în gheață carbonică pentru a fi păstrate la o temperatură de -70 de grade celsius.

Medicii și restul personalului medical urmează să primească vaccinul începând de dumincă, 27 decembrie. Tot atunci va fi dat startul oficial al campaniei de vaccinare în toată Uniunea Europeană.

Șeful DSU și șeful campaniei naționale de vaccinare anti-COVID au preluat dozele și au făcut primele declarații în acest sens.

Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar atentie, asta nu inseamnă ca s-a rezolvat și că uităm de masurile de distanțare. Este doar un început. De azi vom lucra pe 2 fronturi, frontul de combatere a virusului Sars-Cov-2 și frontul de vaccinare.”, a declarat șeful DSU și secretul de stat Raed Arafat, care a mai precizat că este un moment istoric la care asistăm.

Camionul cu primele zece mii de doze intrate prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II va fi escortat până în Capitală de mai multe echipaje ale Poliției Rutiere și ale Jandarmeriei.

Mai mult, sâmbătă vor ajunge alte doze de vaccin la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară„Cantacuzino”, care este desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

 

Știre în curs de actualizare

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: