Redactia.ro
Home » Știri » Laura Codruţa Kovesi, susţinută la funcţia de procuror-şef european de cine se aştepta mai puţin

Laura Codruţa Kovesi, susţinută la funcţia de procuror-şef european de cine se aştepta mai puţin

PNL şi USR o susţin pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, într-o evidentă modificare de optică la Sofia, în urma schimbărilor intervenite la Bruxelles.

Novinite notează că, la primul vot asupra candidaturii Laurei Kovesi, ambasadorul bulgar pe lângă Uniunea Europeană a fost împotrivă şi că anunţul premierului bulgar a venit după ce acum câteva zile s-a înţeles că guvernul francez va susţine de asemenea candidatura procurorului din România.

Citiţi şi:

Laura Codruța Kovesi, interviu la BBC despre candidatura sa la șefia Parchetului European

Boiko Borisov (GERB, conservator), a explicat că Laura Codruţa Kovesi „are sprijinul nostru, dar nu era necesar să-l declarăm în avans, aşa cum face opoziţia”. Bulgaria a aşteptat o decizie a Partidului Popular European (PPE) asupra unui candidat comun şi de aceea nu şi-a anunţat oficial favoritul, a anunţat Agerpres.

Miercurea trecută, grupul PPE din Parlamentul European a afirmat într-un comunicat remis AGERPRES că îşi reiterează sprijinul faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru rolul de procuror-şef european, precizând că va continua să se asigure că procesul pentru desemnarea acestuia este pe cât de transparent posibil.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu omologul său francez, Emmanuel Macron, prilej cu care acesta i-a transmis că Franţa va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: