Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Erau intacte și prezentau un real pericol

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Erau intacte și prezentau un real pericol

GALERIE FOTO (3) Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Erau intacte și prezentau un real pericol

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Acestea provin cel mai probabil din Primul Război Mondial și sunt și acum intacte, dar și foarte periculoase. 

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a intervenit, miercuri seara, pentru ridicarea şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unui număr de 49 de grenade ofensive, provenite cel mai probabil din Primul Război Mondial, care au fost descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa.

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că elementele de muniţie au fost descoperite întâmplător de o persoană, care a sunat la numărul de urgenţă 112, informează Agerpres.

”Elementele de muniţie rămase neexplodate au fost descoperite accidental de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate şi care, realizând pericolul la care se expune, a anunţat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial”, a precizat sursa citată.

Zeci de grenade au fost descoperite pe malul unui râu! Muniţia a fost ridicată şi transportată, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

Mai multe mumii cu limbă de aur au fost descoperite în Egipt

O echipă de arheologi din Egipt şi Republica Dominicană a descoperit, în apropiere de Alexandria, morminte vechi de acum 2.000 de ani. Aceste morminte conţineau mai multe mumii în stare proastă de conservare, dar cu “amulete învelite în frunze de aur în formă de limbă”. Acestea erau puse în gura defunctului, potrivit unei practici observate în altă parte, cu scopul de a se asigura că poate vorbi în lumea de dincolo, a precizat ministerul.

“Specialiştii au descoperit 16 morminte săpate în stâncă (…) în templul Taposiris Magna, la vest de Alexandria”, în nordul Egiptului, a explicat Ministerul Antichităţilor într-un comunicat, precizând că tehnica folosită era răspândită în epoca greacă şi romană.

De altfel, misiunea a scos la iveală o mască funerară feminină, o diademă în aur, opt măşti din marmură care prezintă detalii sculptate, potrivit lui Khaled Abou al-Hamd, directorul departamentului de Antichităţi din Alexandria, citat în comunicat. Misiunea a excavat de câţiva ani la vest de Alexandria, în încercarea de a găsi mormântul legendarei regine Cleopatra. Cu toate acestea, persistă îndoieli în cercurile arheologice cu privire la probabilitatea de a găsi acest mormânt în acest loc, din lipsă de “dovezi” până în prezent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: