Redactia.ro
Home » Știri » A apărut un test rapid de COVID! Costă doar 20 de lei și va fi disponibil în școli

A apărut un test rapid de COVID! Costă doar 20 de lei și va fi disponibil în școli

Test covid

America aduce un nou test rapid de COVID. Administraţia pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a autorizat un nou model de test ce depistează în 15 minute dacă virusul este prezent în organism. Nevoia de testare în masă pune presiune pe autorități ce se văd nevoite să proceseze din ce în ce mai mute teste pe zi. Laboratoarele Abbott din America au venit cu o soluție inedită.

Cât costa noul test de COVID

Cu o dimensiune cât a unui card de credit, noul test vine ca o soluție salvatoarele pentru perioada următoare. Prețul unui test este de doar cinci dolari, echivalent a 20 de lei. Un beneficiu pe care îl are noul mod de testate este ușurința cu care poate fi folosit. Noul test poate fi administrat și în cabinetele medicale și chiar de asistentele medicale din școli.

Noul test se va găsi sub denumirea de BinaxNOW COVID-19 Ag Card. Acesta este conceput cu o tehnologie asemănătoare testelor de sarcină și poate oferi un rezultat în aproximativ 15 minute. Laboratoarele Abbott au declarat miercuri că se pregătesc ca în luna septembrie să trimită zeci de milioane de teste autorizate. Aceștia speră ca în luna octombrie producția să crească la 50 de milioane de teste trimise.

Cine va avea acces la testele rapide

Aprobarea de urgență a noilor teste vine în urma cerinței ridicate pentru testarea populației. Noile teste nu vor fi comercializate doar instituțiilor medicale. Nu vor putea fi folosite direct de consumatori. Doar profesioniștii din domeniul medical vor putea efectua testarea.

Unii oficiali de sănătate publică și directori de laborator spun că testele rapide cu costuri mai mici, care pot fi produse la scară largă. Sunt un factor important în crearea unui mediu corespunzător pentru a reveni la o viață cât mai aproape de normal, la muncă şi la şcoală. Începând cu luna martie, compania are autorizație pentru alte cinci teste coronavirus, inclusiv unul numit ID . Acela poate furniza rezultate în câteva minute și este utilizat la Casa Albă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: