Redactia.ro
Home » Știri » Ce declarație vor prezenta elevii la intrarea în școală? Părinții trebuie s-o completeze FOTO

Ce declarație vor prezenta elevii la intrarea în școală? Părinții trebuie s-o completeze FOTO

GALERIE FOTO (2) an școlar

Din această toamnă, odată cu începerea școlii, copiii vor trebui să prezinte, la intrarea în școală, o declarație pe propria răspundere întocmită de părinții lor. Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut niște precizări în legătură cu aceasta. Iată cum arată declarația pe care trebuie să o completeze părinții din 14 septembrie.

Cum arată declarația pe care trebuie să o prezinte copiii la școală

După ce noul an școlar va începe, părinții, elevii și dascălii trebuie să se conformeze mai multor măsuri de protecție, ce sunt necesare pentru a preveni pe cât posibil infectarea cu noul coronavirus.

Pe lânga masca de protecție, dezinfectare și distanțare socială, mai este o măsură la care trebuie să se supună elevii din toamnă. Aceștia trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere, pe care trebuie să o completeze părinții.

Aceasta trebuie să conțină date despre starea de sănătate a copilului și dacă a avut simptome specifice coronavirusului, copilul nu a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană bolnavă.

Ce spune ministrul Monica Anisie despre declarația pe propria răspundere a părinților

„Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”, precizează documentul publicat de Ministerul Sănătăţii.

Monica Anisie a venit cu niște precizări după ce mai mulți părinți au contactat ministerul pentru clarificări. Astfel, ea a explicat că părinții nu vor fi considerați vinovați dacă nu cunosc realmente situația și ce s-a declarat se dovedește a fi eronat.

„Având în vedere că va fi supus părintele la o declarație pe propria răspundere și acolo sunt menționate și articole din Codul penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă ‘după cum cunosc’ sau ceva care să asigure și părintele că există posibilitatea să greșească. Nu putem să spunem că din start este părintele de rea-credință și aduce copilul bolnav la școală”, a spus ministrul Monica Anisie.

Declarația poate fi descărcată de aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: