Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Monica Anisie despre începerea anului școlar. Ce înseamnă învățământul hibrid

Ce spune Monica Anisie despre începerea anului școlar. Ce înseamnă învățământul hibrid

GALERIE FOTO (2) Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie a făcut miercuri declarații despre modul în care elevii ar putea revenii la școală. Scenariul cel mai probabil pentru anul școlar 2020 – 2021 este unul hibrid. S-a discutat despre cel mai probabil scenariu care va fi aplicat în noul an școlar și anume învățământul de tip hibrid. Monica Anisie, ministrul învățământului, a făcut declarații în legătură cu începerea anului școlar în septembrie și cum va fi posibilă desfășurarea cursurilor.

Cursurile se vor desfășura după planul scenariului hibrid

Cea mai probabilă modalitate de începere a cursurilor în septembrie este prin metoda hibrid.

Aceasta înseamnă că elevii se vor duce la școală prin rotație, în timp ce unii vor face cursurile online. Monica Anisie a declarat că va putea să se pronunțe în legătură cu modalitatea exactă de începere a cursurilor după ce va avea situația concretă a cazurilor.

De asemenea, a spus că situația este incertă, pentru că oamenii nu mai respectă nomele de distanțare socială și regulile prin care se poate combate virusul.

Ce spune Ministrul

Scenariul hibrid este luat în considerare în urma evoluției cazurilor de infectare din ultimul timp. Monica Anisie roagă populația să respecte măsurile de distanțare socială.

Văzând situaţia epidemiologică la momentul acesta, care este o situaţie destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunţăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să ştim exact cum va evolua situaţia epidemiologică, pentru că observaţi şi dvs., în spaţiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aş face un apel către populaţie să respecte distanţarea fizică, să poarte mască şi în felul acesta să ne protejăm cu toţii, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a declarat la RFI Monica Anisie, conform mediafax.ro.

 

Pregătirea profesoriilor pentru învățământul hibrid

În septembrie, 135.000 de profesori vor fi pregatiți pentru modelul hibrid de învățare. Tot atunci va fi publicat și „un set de recomandări pentru învățarea la distanță, dedicat directorilor de școli, prevede documentul publicat de Ministerul Educației și Cercetării.

Ministerul Educației despre învățământul hibird

 

A fost creat un portal online care vine în spijinul cadrelor didactice pentru a se putea perfecționa cu noul mod de lucru.

Considerăm că profesorii trebuie să își dezvolte și să aplice propriile strategii de formare profesională, fără a exclude din acest proiect elevul, care este și trebuie să rămână motivație a demersului de învățare al fiecărui profesor.

Programele de formare continuă și activitățile de instruire/perfecționare pentru care au putut opta profesorii, începând cu luna martie și pentru care pot opta în continuare, au grade diferite de complexitate și demonstrează o abordare stadială, vizând prezentarea unor instrumente digitale utile în armonizarea metodelor didactice aplicate la clasa virtuală de elevi, a anunțat Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

 

Ce se întâmplă cu tabletele pentru elevii din mediul rural

Monica Anisie a fost întrebată şi dacă a început livrarea celor 250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii săraci.

Este procedura de achiziţie. Nu Ministerul Educaţiei face achiziţia acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziţia acestor tablete, nu Ministerul Educaţiei. (…) Există timpul suficient, avem achiziţia declanşată. Nu pot eu să mă pronunţ asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituţie, la modalitatea în care se desfăşoară o achiziţie publică. Ştiţi foarte bine că sunt nişte termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. (…) Deci până la 10 septembrie există un termen. Şcoala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen şi aşteptăm să se realizeze această achiziţie de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, este o instituţie care se ocupă de acest lucru, a afirmat ministrul Educaţiei.

 

Totuși, cel mai probabil este ca o parte dintre elevi să vină la școală, iar cealaltă parte să facă lecțiile online, acasă, urmând să facă rocadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: