Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Monica Anisie, ministrul Educației. Ce studii și ce avere are

Cine este Monica Anisie, ministrul Educației. Ce studii și ce avere are

Monica Anisie, ministrul Educației. Ce studii și ce avere are

Monica Anisie a fost aleasă drept ministru al Educației în cadrul Guvernului condus de Ludovic Orban. Aceasta este profesoară de Limba și Literatura română la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București. Iată ce alte informații se cunosc despre Monica Anisie.

Cine este Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisiea este cadru didactic al Colegiului Național „Tudor Vianu” din București și consilier în Parlamentul României și secretar de stat în Ministerul Educației. În trecut, a ocupat funcția de consilier în cadrul Departamentului de Educație și Cercetare, Administrația Prezidențială. De asemenea, între ianuarie și noiembrie 2017, Monica Anisie a ocupat funcția de director al Direcției de Inspecție Școlară, din cadrul Ministerului Educației Naționale. Funcție pe care a avut-o și-n perioada februarie 2014 – februarie 2016, potrivit CV-ului depus pe site-ul edu.ro.

Ce studii și ce avere are Monica Anisie

Cât despre studiile acesteia, Monica Anisie precizează că între anii 1992 și 1996 a urmat cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine, din cadrul Universității București. A urmat un masterat în Managementul Educațional în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, între anii 2007-2008.

A continuat timp de doi ani un al doilea master, în Integrare Europeană și problematică socială,  din cadrul Facultății de Științe politice, Sociologie și Relații Internaționale.

În 2009, obținea un certificat în Practica studiilor de impact privind politicile publice în domeniul educației, eliberat de Secretariatul General al Guvernului. Un an mai târziu, Monica Anisie obținea un alt certificat din partea Consiliului Național de Formare a Adulților.

În 2011, Monica Anisie a obținut un atestat din partea Academiei Naționale de Informații, pentru Managementul educational preuniversitar. De-abia în 2012, obținea un atestat din partea Autorității Naționale a Funcționarilor Publici pentru o funcție corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici.

Cât despre averea ministrului Educației, aceasta deține două terenuri în Ilfov, lăsate moștenire, și două imobile. Unul se află în București și este achiziționat în 2006 cu ajutorul unui credit impotecar, iar celălalt în Ilfov, și e în construcție în regie proprie. Are, de seamenea, trei automobile. E vorba despre un Kia Sportage, achiziționat în 2017, un Hyundai-Elantra din 2005 și un Ford Fiest din 2010. La momentul declarării averii, Monica Anisie mai avea în două conturi bancare suma de 25.800 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: