Redactia.ro
Home » Știri » Școli închise coronavirus – Precizarile ministrului Monica Anisie

Școli închise coronavirus – Precizarile ministrului Monica Anisie

Școli închise coronavirus - Precizarile ministrului Monica Anisie

Școli închise coronavirus – ministrul educației Monica Anisie, a anunțat ce se întâmplă cu unitățile de învățământ.

Autoritățile române au anunțat duminică măsuri restrictive fără precedent după Revoluție, în încercarea de a evita răspândirea noului coronavirus. Astfel, au fost stabilită și o procedură de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ, în cazul apariției cazurilor de COVID-19 în respectivele unități. Criteriile nu țin strict de ordinul medical, ci se poate ţine cont şi de contextul social, a spus secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Monica Anisie, ministrul interimar al educației, a detaliat la Digi24 cine și în ce condiții ia decizia de suspendare a cursurilor.

„Dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu DSP, poate să ia decizia suspendarii cursurilor sau chiar închiderea clasei sau școlii, depinde de gravitatea cazului”, a spus Monica Anisie.

„La momentul acesta, vă pot spune că NU am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităților de învățământ sau a universităților, pentru că în afară de cazurile de la Timișoara și Hunedoara, nu avem în momentul acesta niciun caz confirmat. Dar împreună cu ministrul sănătății am elaborat o procedură. Vineri a fost transmisă în toate unitățile de învățământ”, a declarat la Digi24 Monica Anisie.

„Nu Ministerul Educației este cel care ia decizia, ci Comitetul național pentru situații speciale de urgență sau Comitetul județean, dacă se întâmplă la nivel județean”, a precizat ministrul interimar al educației.

„Aș face un apel la calm, pentru că nu este cazul, deocamdată, să ne alarmăm. Părinții, elevii să meargă la școală!” – spune Monica Anisie.

În același timp, ea face un apel la autoritățile publice locale să acorde o atenție sporită școlilor, să le doteze cu săpun și dezinfectat, pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire și pentru a crea o stare de bine copiilor la școală. Cred că panica nu ne face bine și avem atâtea lucruri bune de făcut la școală sau la universitate! Dacă nu se întâmplă să avem vreun caz confirmat nu văd de ce am intra într-o panică dintr-aceasta din care cred că nimeni nu iese bine”, a punctat ministrul.

Monica Anisie se va consulta luni cu specialiști de la minister, dar și cu ONG-uri pentru a găsi o soluție de realizare a cursurilor într-un sistem online, dacă vor exista multe cazuri de coronavirus. „Dar la momentul acesta nu avem decât patru cazuri confirmate (trei elevi din Timiș și unul din Hunedoara). Sunt convinsă că lucrurile se vor stabiliza acolo, la Timiș, având în vedere că unitatea a fost închisă și se va realiza dezinfecția, cursurile se vor putea relua în curând”, a anunțat Monica Anisie.

„Dacă sunt luate toate măsurile de prevenție, eu sunt convinsă că nu se vor întâmpla situații de îmbolnăvire, chiar dacă sunt peste 1.000 de elevi într-o unitate de învățământ”, a mai spus ministrul, întrebată dacă nu cumva și școlile intră sub incidența măsurii anunțate duminică de interzicere a adunărilor cu peste 1.000 de oameni.

Școli închise coronavirus – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” suspendă cursurile până la 31 martie

Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a decis, duminică, suspendarea cursurilor, lucrărilor practice și a examenelor pentru toți studenții facultății începând de luni până la data de 31 martie.

„Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, întrunit în regim de urgență, în data de 08.03.2020 ora 13:00, hotărăște: Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București începând cu data de 09.03.2020 și până la dată de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență”, informează un „anunț important” postat pe site-ul instituției.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat, duminică, decizia de a interzice accesul în spitale al studenților și al aparținătorilor pacienților, până la data de 31 martie.

„Multe spitale au amfiteatre și studenții vin în număr mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale și pacienții, considerăm că această măsură e necesară”, a declarat Arafat într-o conferință de presă susținută la sediul MAI.

El a mai spus că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise. În acelaşi timp, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise.

 

Gabriela Firea cere suspendarea școlilor din București

„Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică”, a declarat Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini