Redactia.ro
Home » Știri » Masca de unică folosință, noul mod de poluare al apelor

Masca de unică folosință, noul mod de poluare al apelor

Oceanele sunt cele mai misterioase locuri de pe Terra, însă reprezintă una dintre principalele resurse ale umanității. Natura are grijă de omenire, dar cea din urmă nici nu sesizează.  S-a evidențiat cel mai bine acest subiect în perioada extrem de grea în care ne regăsim. În Oceanul Atlantic s-au găsit între 12 și 21 de tone de deșeuri de plastic. Acestea reprezintă unul dintre principalele pericole pentru fauna marină, dar și pentru cea de pe uscat, inclusiv pentru noi, oamenii.

Impactul micro-particulelor de plastic asupra mediului

Recent, a fost realizat cel mai mare studiu cu privire la impactul micro-particulelor de plastic asupra mediului. În urma rezultatului s-a ajuns la concluzia că poluarea venită din partea populației este din ce în ce mai mare, chiar și pe timp de pandemie.  Acum, se găsesc în ocean mai multe măști de unică folosință decât pungi de plastic.

Gunoiul aruncat de oameni iese la suprafață

Victoria Gill, corespondent BBC a declarat faptul că: „Acesta este unul dintre cele mai mari studii privind microplasticul din Atlantic. Fragmente infime de plastic, ce plutesc la 200 de meri sub luciul apei, în Oceanul Atlantic. Aceasta este o veche groapă de gunoi, așadar această colină este deasupra gropii de gunoi, ieșită din uz acum, dar tot gunoiul îngropat aici, după cum puteți vedea foarte mult plastic, iese acum la suprafață ca efect al eroziunii produse de apa mării. Deci, chiar și atunci când plasticul este aruncat în gropi de gunoi, își croiește drum din sol în apele mării”.

Oceanograful, Katsia Pabortsava a susținut studiul realizat și a declarat ulterior: „Am avut ocazia să filtrez cantități mari de apă, printr-un sistem de filtrare foarte, foarte fin, cu dimensiuni mult mai mici decât diamentrul unui fir de păr uman. Am ajuns la o nouă estimare a cantității de plastic din Atlantic, mult mai mare decât estimarea anterioară de 17 milioane de tone pe care le-am aruncat în mare, în ultimii 65 de ani.”

Măști de unică folosință aruncate peste tot

Ecologista Susannah Bleakley a declarat următoarele: „Masca de unică folosință este acum mai des întâlnită decât oricând. Găsim acum pe plaje mai multe măști de unică folosință decât pungi de plastic. Rugămintea noastră este ca, pe cât posibil, oamenii să reducă folosirea materialelor de unică folosință din plastic și să se debaraseze de ele mai atent.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: