Redactia.ro
Home » Știri » A ARS Mănăstirea din Podu Coșnei! Pompierii din Suceava s-au luptat cu flăcările uriaşe

A ARS Mănăstirea din Podu Coșnei! Pompierii din Suceava s-au luptat cu flăcările uriaşe

Un incendiu extrem de puternic a afectat, duminică, biserica veche şi un corp de chilii ale Mănăstirii Podu Coşnei, din Suceava. Potrivit ISU Suceava, incendiul se manifestă la biserica veche si la un corp de chilii, ce aparţin Mănăstirii din Podu Coşnei.

Flăcările se manifestă la nivelul acoperişurilor, cu pericol de propagare la cele două construcţii.

Focul ameninţa şi casele din jur

Flăcările care se ridicau la zeci de metri amenințau să se extindă și la alte construcții, motiv pentru care a fost nevoie de o mobilizare importantă a pompierilor militari și civili.

S-au deplasat la fata locului pompierii militari, cu 8 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica si doua ambulante SMURD. Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, constructii anexe ale manastirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) si alte cladiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

Constructiile afectate de flacari, paraclisul (biserica) si corpul de chilii, au fost ridicate in anul 2006.

Ce reprezintă Mănăstirea de la Podu Coşnei?

În 1956 mănăstirea de la Podu Coşnei a fost desfiinţată. În 2006, la Podu Coşnei a venit părintele Mihai Negrea, care, cu binecuvântare şi ajutor de la ÎPS Pimen, începe reconstrucţia. S-a amenajat atunci o casă pentru copiii abandonaţi.

Părintele Mihai Negrea a avut grijă de peste o sută de copii orfani sau abandonaţi de părinţi. Acesta a murit pe 24 ianuarie 2017, la vârsta de 65 ani.

Intervenția a fost extrem de dificilă și asta pentru că tot corpul de chilii și biserica veche erau construcții din lemn. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit de pe urma incendiului, dar pagubele sunt extrem de mari.

La începutul acestui an, în februarie, o altă mănăstire din Suceava a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit la Sihăstria Putnei din Suceava, în apropiere de locul unde este înmormântat Ştefan cel Mare.

Potrivit ISU Suceava, în urma incendiului au ars etajul și acoperișul unui depozit de obiecte bisericești. Este vorba de o construcție din lemn, cu învelitoare din tablă, care a ars pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: