Redactia.ro
Home » Știri » A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni

A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni

Recent, reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au comunicat detalii despre cele trei apeluri la numărul de urgență 112, care au fost efectuate chiar înainte ca Diana, tânăra de 19 ani, să fie ucisă de urs. Unul dintre aceste apeluri a fost făcut chiar de către Diana.

Apelurile de urgență la 112

STS a precizat că la Centrul unic pentru apeluri de urgență 112 Prahova au fost identificate trei apeluri legate de acest tragic incident. Primul apel a fost preluat pe 09.07.2024, la ora 15:33. Operatorul STS a adăugat în conferință agențiile specializate de intervenție, care au devenit active astfel:

la minut și 51 de secunde: ISU-SMURD și Ambulanță
la minut și 55 de secunde: Poliție
la minut și 58 de secunde: Jandarmerie
la 2 minute și 1 secundă: Salvamont
la 3 minute: Elicopter
Durata de timp este calculată de la momentul preluării apelului.

Primul apel: Un bărbat anunță întâlnirea cu ursul

Primul apel a fost efectuat de un bărbat care a raportat că se află pe un traseu montan din Munții Bucegi împreună cu o femeie și că au întâlnit un urs. Acesta a menționat că femeia care îl însoțea a fugit speriată și era urmărită de urs.

Al doilea apel: Diana cere ajutor

Al doilea apel a fost preluat la ora 15:34 și a fost efectuat de Diana. Ea a raportat prezența unui urs agresiv în spatele său, oferind repere geografice despre traseul pe care se afla. Operatorul STS a adăugat în conferință agențiile specializate de intervenție, acestea fiind active astfel:

după 1 minut: ISU-SMURD
după 1 minut și 11 secunde: Jandarmerie
după 1 minut: Poliție
după 1 minut și 3 secunde: Salvamont
după 2 minute: Elicopter
Al treilea apel: Mai multe detalii despre incident
Al treilea apel a fost efectuat de aceeași persoană ca primul, la ora 16:07. Bărbatul a oferit mai multe detalii despre zona în care s-a produs incidentul. Apelul a fost transferat către ISU-SMURD, Jandarmerie, Poliție, Ambulanță, Salvamont și Elicopter.

Gestionarea apelurilor de urgență

STS a subliniat că toate apelurile au fost procesate și gestionate de operatorii STS conform prevederilor Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență și Indexului de incidente anexat acesteia, conform antena3.ro.

Accesul la înregistrările apelurilor

În ceea ce privește punerea la dispoziție a înregistrărilor apelurilor la 112, STS a precizat că, potrivit legislației în vigoare, acestea pot fi furnizate doar persoanelor care au efectuat apelurile sau instituțiilor abilitate de anchetă.

Detaliile oferite de STS arată o coordonare rapidă și complexă a agențiilor de intervenție în răspunsul la apelurile de urgență legate de incidentul tragic în care Diana și-a pierdut viața. Aceste informații subliniază importanța unei reacții rapide și eficiente în situații de urgență, dar și necesitatea unor măsuri preventive mai stricte pentru protejarea turiștilor pe traseele montane.

Incidentul tragic din Munții Bucegi evidențiază, de asemenea, necesitatea conștientizării pericolelor asociate drumețiilor în zonele populate de animale sălbatice și importanța echipării adecvate și a cunoașterii procedurilor de siguranță. Rămâne de văzut cum vor evolua anchetele și ce măsuri vor fi luate pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: