Redactia.ro
Home » Știri » A creat HAOS în trafic, dar şoferul a scăpat basma-curată după o GAFĂ şocantă a poliţistului

A creat HAOS în trafic, dar şoferul a scăpat basma-curată după o GAFĂ şocantă a poliţistului

Un şofer care a săvârșit trei contravenții grave în trafic, în timp ce se afla la volanul unui autoturism BMW, a scăpat de sancțiuni pentru că agentul rutier a calculat greșit valoarea amenzii.

Incidentul a avut loc în 26 iulie 2022, iar hotărârea definitivă în justiție a fost pronunțată în 25 ianuarie 2024.

L-au urmărit prin trafic

Atunci, șoferul unei mașini a fost oprit în trafic de polițiști pentru că circula în mod haotic de pe o bandă pe alta, pentru a depăși celelalte mașini. Şoferul nu a oprit la semnal, iar când a fost urmărit de un echipaj al poliției, într-o intersecție a trecut și pe culoarea roșie a semaforului.

Toate cele trei contravenții au fost probate prin înregistrările video făcute de camera polițistului.

L-au amendat cu 1.740 lei

Conducătorul auto (Dan Ionuț G.) a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.740 de lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 120 de zile.

Acesta nu a recunoscut niciuna din fapte și a susținut că nu a avut comportament agresiv, a traversat intersecția pe culoare verde și că nu a fost urmărit de poliție cu semnalele acustice și luminoase pornite.

Chiar dacă faptele acestuia au fost clare, instanța respingând apărarea potrivit căreia nu a săvârșit contravențiile, în final, petentul a avut câștig de cauză. Astfel, un magistrat de la Tribunalul Olt a descoperit că agentul rutier nu a stabilit o amendă în mod legal, ci i-a dat prea mult. Corect ar fi fost 1.450 lei.

Prin raportare la maximul special prevăzut de lege, cele trei contravenţii pentru care a fost sancţionat petentul se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, iar maximul special prevăzut de lege pentru această contravenţie este în cuantum de 1.450 de lei.

Astfel, instanţa constată că individualizarea sancţiunilor, aşa cum a fost făcută de agentul constatator, nu respectă exigenţele legalităţii şi proporţionalităţii cu gradul de pericol social al conduitei adoptate de apelantul petent, împrejurare în care sancţiunea care intervine este nulitatea actului”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Instanţa a declarat sancțiunea nulă. Decizia este definitivă în acest caz.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: