Redactia.ro
Home » Știri » A crezut că are doar un semn pe unghie și, de fapt, era cancer!

A crezut că are doar un semn pe unghie și, de fapt, era cancer!

GALERIE FOTO (4)

Credea doar că a avut o dungă ciudată pe unghie, dar adevărul era mult mai rău! Ne folosim mâinile toată ziua, în fiecare zi, ceea ce înseamnă că există momente în care ne facem mici tăieturi și chiar vânătăi pe ele.

Elizabeth Misselbrook are 40 de ani și este cântăreață la flaut.

La un moment dat a observat o dungă ciudată pe unghia sa și a știut că ceva nu e în regulă. În timp ce naviga pe Facebook, a citit mai multe articole care spuneau că o urmă ca a ei ar putea fi cauzată de cancerul de piele.

Credea că e doar un semn, dar a trebuit să i se amputeze degetul din cauza unei forme rare de cancer

S-a programat de urgență la doctor și a fost șocată să afle că suferă de o formă rară de cancer. Câteva luni mai târziu, degetul său a trebuit să fie amputat.  A observat prima dată dunga în septembrie 2019, iar medicul ei de familie a trimis-o la un dermatolog.

Aceștia i-au spus inițial că nu ar trebui să fie îngrijorată și că ar trebui să se întoarcă peste trei luni pentru a o verifica. Linia a început să se modifice, astfel că a trebuit să-i fie îndepărtată pentru a face biopsie.

Elizabeth a spus: „Am fost îngrijorată pentru că am o prietenă doctor și a pus ceva pe Facebook despre o linie pe unghie ca fiind un semn de ceva.

„Nu am fost prea îngrijorată, dar suficient pentru a face o programare la medicul de familie. Nu am mai așteptat. Nu mă mânca, era doar o linie slabă, de culoare maro deschis. În decembrie 2020, unghia crescuse la loc, dar tot nu era în regulă. Dermatologul a spus că era suspectă și că va trebui să i se facă din nou o biopsie. Era mult mai lată și mai întunecată și începeam să mă îngrijorez. Avea un pigment care ajunsese pe pielea de la baza unghiei, așa că eram mult mai îngrijorată pentru că avea trăsături mai sinistre. Așadar, în mai 2021 mi-au spus că este melanom, în stadiul 1A, ceea ce înseamnă că este invaziv, dar nu foarte mare.”

Elizabeth a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer de piele cunoscută sub numele de melanom acral lentiginos subunghiular.

Femeia îi îndeamnă pe toți cei din jur să fie atenți la astfel de semn. Acum, ea așteaptă o proteză de deget pentru a putea cânta din nou la flaut.

Elizabeth Misselbrook: „M-am resemnat. Nu mă simțeam rău și nu am făcut tratament medicamentos, așa că am fost recunoscătoare”

Elizabeth, din Bracknell, Berkshire, a declarat: „Avusesem două melanoame care fuseseră îndepărtate complet. Acum au vrut să se asigure că nu se va repeta. Mi-au amputat degetul înainte de prima articulație. Am fost supărată când mi-au spus că trebuie să-l amputeze. M-am resemnat. Nu mă simțisem rău în niciun moment și nu făcusem tratament medicamentos, așa că m-am simțit recunoscătoare. Nu am vrut să mă îmbolnăvesc. Eram îngrijorată de consecințele pe termen lung, cum ar fi scrisul de mână și cântatul la flaut. Am vrut să cânt la flaut, dar vreau să trăiesc mai mult.”

Elizabeth nu mai are acum cancer și a spus că i-a luat ceva timp să se obișnuiască cu diagnosticul.

„În tot acest timp, nu am simțit niciodată că voi muri. Chirurgul m-a liniștit. Deși mi-a spus că este vorba de cancer, este foarte ușor de tratat, deoarece a fost diagnosticat devreme.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: