Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » A doua zi după ce logodnicul meu a dispărut de la nuntă, l-am văzut semnând documente în biroul tatălui meu — Povestea zilei

A doua zi după ce logodnicul meu a dispărut de la nuntă, l-am văzut semnând documente în biroul tatălui meu — Povestea zilei

Știam cât de mult mă iubea logodnicul meu până când, în ziua nunții noastre, nu s-a prezentat la altar. A doua zi, l-am văzut semnând niște hârtii în biroul tatălui meu, fără să știu despre ce era vorba.

Totul părea perfect până în noaptea aniversării noastre de șase ani împreună. Brian, iubitul meu care părea absolut îndrăgostit, mă invitase la restaurantul nostru preferat pentru a sărbători. Cu toate acestea, părea extrem de nervos și nu înțelegeam de ce. „Ce se întâmplă, Brian? Ești bine?” l-am întrebat, în timp ce el se fâstâcea pe scaun, aruncând priviri peste umărul meu.

El a dat din cap și a încercat să zâmbească. „Da, bineînțeles că sunt bine,” m-a asigurat. „Este aniversarea noastră și nu aș putea fi mai fericit.” Am zâmbit la răspunsul lui și am continuat să mă uit peste meniu, deși îl știam pe dinafară după atâtea vizite la restaurant. Însă, când mi-am ridicat privirea de la meniu, am avut parte de cea mai mare surpriză a vieții mele.

Brian era în genunchi, iar în spatele lui, un grup de muzicieni cânta melodii romantice la vioară. „Jane, draga mea. Suntem împreună de șase ani, și sunt mai mult decât sigur că vreau să-mi petrec restul vieții alături de tine,” a spus el. „Vrei să ai onoarea de a-mi fi soție?”

Am rămas fără cuvinte și mi-am acoperit gura cu mâinile. „Bineînțeles că da!” am spus, sărind de pe scaun și îmbrățișându-l pe Brian. Am privit inelul superb cu diamant pe care Brian mi l-a pus pe deget și am realizat cât de mult a economisit pentru a cumpăra ceva atât de frumos și scump.

A doua zi, am mers să-mi vizitez părinții pentru a le spune că Brian m-a cerut în căsătorie. Mama era încântată pentru mine și m-a îmbrățișat strâns. Însă reacția tatălui meu a fost cu totul alta.

„Nu poți fi fericită căsătorindu-te cu acel om, Jane,” mi-a spus el. „Ce se va alege de tine și de copiii tăi? Crezi că își va permite să vă cumpere o casă? Să vă trimită copiii la o școală privată?” a început el să întrebe.

„Tată, cum poți spune așa ceva? Brian muncește din greu, iar eu la fel. Ne vom descurca împreună, așa cum face orice cuplu căsătorit!” i-am răspuns indignată.

„Cât timp i-a luat să economisească pentru acel inel, oricum? De parcă asta ar trebui să mă convingă că poate avea grijă de tine. Dacă aș fi în locul tău, i-aș înapoia acel inel și aș anula nunta. Nu e prea târziu, Jane. Există mulți burlaci bogați pe care i-aș putea să ți-i prezint – oameni în care aș avea încredere să îmi încredințez fiica și viitorul afacerii mele,” mi-a spus el.

Am râs amar, știind că tatăl meu a fost întotdeauna preocupat de bani. Mi-am scuturat capul și am plecat din casă înainte de a spune ceva ce aș fi regretat.

Pregătirile pentru nuntă și tragedia neașteptată

Brian și cu mine ne-am organizat singuri nunta, cu un mic ajutor din partea mamei mele. După trei luni de pregătiri, a sosit în sfârșit ziua cea mare.

Cu puțin timp înainte de ceremonie, Brian nu reușea să-și găsească sora și nepoata. „Unde sunt?” a întrebat el, vizibil agitat, pe mama lui. Cu reticență, mama sa i-a dezvăluit că nepoata sa, Maxine, fusese dusă de urgență la spital pentru o operație pe cord.

„Sora ta a încercat să împrumute bani de la diferite persoane,” i-a spus mama lui. „Spitalul nu va începe operația până nu primesc un avans, dar Maxine nu mai are prea mult timp. Trebuie să înceapă operația cât mai repede.”

Fără să stea pe gânduri, Brian a decis să-l abordeze pe tatăl meu pentru a cere ajutor. „Domnule, știu că sună rău, dar mă întrebam dacă ați putea să-mi împrumutați niște bani pentru operația nepoatei mele. Tocmai am cheltuit majoritatea banilor pe nuntă,” a mărturisit Brian.

În acel moment, eu mă aflam la o cafenea din apropiere, când l-am văzut pe Brian uitându-se în jur înainte de a intra în clădirea unde era biroul tatălui meu.

„Promit că vă voi returna banii într-o lună. Doar trebuie să trec de această perioadă, până îmi primesc salariul,” a spus el.

Tatăl meu a clătinat din cap. „Știam că nu ești de bună credință,” a râs el. „Dar da, te voi ajuta, cu o condiție,” i-a spus tatăl meu lui Brian.

„Care este acea condiție, domnule? Aș face orice,” a răspuns Brian fără ezitare.

„Nu trebuie să-mi returnezi banii, dar trebuie să dispari din viața lui Jane. Fugi și să nu te mai întorci niciodată,” a declarat tatăl meu.

Inima lui Brian a tresărit la auzul acestei condiții. Totuși, și-a amintit ce îi spusese mama despre timpul limitat pe care Maxine îl avea, așa că, cu inima grea, a acceptat. Aceasta era singura lui șansă de a salva viața nepoatei sale.

O nuntă fără mire

Câteva minute mai târziu, mă aflam la altar, plângând. Brian nu a apărut la nuntă, iar toată lumea încerca să mă consoleze. „Ce s-a întâmplat? Eram bine ieri,” plângeam. „Unde a plecat?” întrebam, auzind de la invitați că Brian fusese la biserică mai devreme în acea dimineață.

A doua zi, tatăl meu mi-a cerut să ne vedem la biroul lui. Trebuia să ne întâlnim în aproximativ o oră și jumătate, dar am ajuns mai devreme.

Am decis să iau o cafea la o cafenea din apropiere, când l-am văzut din nou pe Brian, privindu-se în jur înainte de a intra în clădirea unde se afla biroul tatălui meu. „Ce caută aici?” m-am întrebat, urmându-l cu pași grăbiți.

Până când am plătit nota la cafenea, Brian intrase deja în lift. Aveam o presimțire că se îndrepta spre biroul tatălui meu, așa că am urcat rapid în următorul lift pentru a vedea despre ce este vorba.

Când am ajuns, i-am văzut pe Brian, tatăl meu și avocatul lui tatăl meu în aceeași cameră. Ferestrele de sticlă erau izolate fonic, așa că nu puteam auzi ce vorbeau. În schimb, am privit cum avocatul îi întindea lui Brian niște hârtii, pe care le-a semnat înainte de a da mâna cu bărbații din cameră.

Nu am mai putut să mă abțin și am izbucnit în cameră. „Ce se întâmplă?! Ce sunt aceste hârtii și de ce ești aici?!” am țipat.

Tatăl meu avea o privire de satisfacție pe chip, ca și cum știa că acest lucru se va întâmpla de la bun început. „Ginerică al tău tocmai a acceptat să nu te mai vadă niciodată în schimbul banilor,” mi-a spus el.

M-am uitat la Brian cu cea mai dureroasă privire de trădare. „E adevărat?” am spus, încercând să nu mă sufoc de la nodul din gât care mi se formase după ce am auzit ce a spus tatăl meu.

„Îmi pare rău, Jane. E vorba de Maxine. Moare și are nevoie de o operație scumpă pentru a-i salva viața,” a plâns Brian. „Ieri, am cerut ajutorul tatălui tău, iar el mi-a spus că mă va ajuta doar dacă nu mă prezint la nuntă. Îmi pare rău, Jane. Nu pot să o pierd pe nepoata mea,” a spus el, plângând.

„Tocmai a semnat acordul că nu va mai apărea niciodată în viața ta. Dacă nu ai fi apărut, actele ar fi stipulat că nu avea voie să-ți spună adevărul. Dar acum că ești aici, cred că e mai bine să știi că și-a înlocuit relația cu tine pentru bani,” a spus tatăl meu, trântind hârtiile pe masă.

„Cum ai putut să-mi faci așa ceva?!” i-am strigat tatălui meu. „Viața mea nu este o jucărie cu care poți să te joci! Mi-ai distrus relația și mi-ai distrus ziua nunții!” am plâns.

„Ce fel de tată ești?! Nu vreau să te mai văd vreodată,” i-am spus înainte de a ieși din biroul lui.

Picioarele mi-au devenit moi, și înainte să ajung la lift, m-am prăbușit pe podea, plângând. „De ce?” am întrebat în gol. Atunci am simțit brațele lui Brian în jurul meu.

„Îmi pare rău, Jane,” a plâns el. „Te iubesc din toată inima, dar nu am putut să o las pe Maxine să moară. Nu aș fi putut trăi cu mine însumi.”

„Ești cel mai bun și altruist om pe care îl cunosc,” i-am spus lui Brian. „Știu că ai vrut doar să faci bine. Dar aș fi preferat să-mi spui adevărul. Astfel, am fi putut continua nunta și am fi ajutat-o pe Maxine împreună.”

Brian a dat din cap, oftând la realizarea greșelii lui. „Nu știam ce să fac. Tu nu erai încă la biserică, iar tatăl tău a fost primul pe care l-am văzut când am aflat vestea. Îmi pare rău, Jane,” și-a cerut el scuze.

Am înțeles situația și, în cele din urmă, am rămas împreună, iar povestea noastră s-a terminat cu bine, departe de tatăl meu.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect