Redactia.ro
Home » Știri » Accident grav pe o șosea din România: un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat

Accident grav pe o șosea din România: un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat

GALERIE FOTO (2) Accident în Ialomița.

UPDATE – Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Un autocar transportând 40 de pasageri s-a răsturnat duminică dimineața în zona localității Iazu din județul Ialomița, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița. Un pasager a suferit răni ușoare în urma accidentului. Din cauza numărului mare de persoane implicate, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție între orele 5:48 și 6:40.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

La locul incidentului, șase echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit de urgență, folosind două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, un microbuz și o ambulanță SMURD. În sprijinul eforturilor de salvare au intervenit și două echipaje SAJ tip B și un echipaj tip C, precum și o autospecială de transport personal și victime multiple de la ISU București-Ilfov.

Toate persoanele implicate în accident au fost preluate și transportate la Școala din localitatea Iazu pentru adăpostire și asistență medicală.

În contextul accidentului, autoritățile au fost deja mobilizate în alte zone ale țării din cauza condițiilor meteorologice dificile. Un cod roșu de viscol și ninsoare afectează România, iar premierul a convocat comandamentele de iarnă. Drumurile au fost închise în mai multe județe, iar pe autostrăzile A2 și A4, traficul rutier se desfășoară în condiții periculoase, cu depunere de zăpadă pe carosabil. Autoritățile acționează cu materiale antiderapante pentru a gestiona situația de urgență creată de condițiile meteorologice severe.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: