Redactia.ro
Home » Sport » A fost ales cel mai bun fotbalist din lume. Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a 8-a oară în carieră

A fost ales cel mai bun fotbalist din lume. Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a 8-a oară în carieră

lionel messi

Lionel Messi a fost distins cu Balonul de Aur în data de 30 octombrie 2023, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Paris. Acesta reprezintă al optulea său trofeu de acest gen și în discursul său, Messi a menționat influența importantă a lui Diego Armando Maradona și a lui Erling Haaland asupra carierei sale.

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a opta oară

Lionel Messi a fost încoronat rege al fotbalului încă o dată, câștigând pentru a opta oară prestigiosul Balon de Aur. Deși a avut un impact relativ modest la nivelul clubului din care face parte, succesul său cu echipa națională a Argentinei la Campionatul Mondial din Qatar a fost factorul-cheie care l-a ajutat să obțină acest titlu de excepție. Erling Haaland și Kylian Mbappe au ocupat locurile următoare în clasament.

În sezonul 2022/23, Messi a marcat 20 de goluri și a oferit 20 de pase de gol pentru Paris Saint Germain în toate competițiile, câștigând titlul în Ligue 1 și Cupa Franței. Acum, evoluează la Inter Miami în MLS, fiind unicul fotbalist care a reușit să obțină prestigiosul Balon de Aur, fără să mai joace în Europa. În trecut, Messi a câștigat Balonul de Aur în anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021. El a fost urmat de Cristiano Ronaldo, care a câștigat acest trofeu de cinci ori (în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017).

Lionel Messi, discurs impresionant la decernarea Balonului de Aur

Lui Lionel Messi i-a fost înmânat trofeul de către David Beckham, unul dintre acționarii clubului Inter Miami, care a depus eforturi considerabile pentru a-l aduce în Major League Soccer (MLS). Starul argentinian a susținut un discurs plin de emoție în care l-a adus în discuție pe legendarul Diego Maradona.

„Sunt încântat să fiu aici încă o dată pentru a mă bucura de acest moment. Mi-am îndeplinit visul de a câștiga Campionatul Mondial, dar împărtășesc asta cu toți cei care au fost implicați. Soția mea a fos alături de mine și la bine și la rău, în momentele dificile ale carierei mele.

Trebuie să-l menționez și pe Diego Maradona. Asta e pentru tine!

Toate premiile pe care le-am câștigat aici au fost speciale și e întotdeauna special să fiu recunoscut. Cel mai important lucru sunt premiile de echipă. Și Erling a meritat trofeul ​​foarte mult, a câștigat Premier League, Champions League, în timp ce a fost golgheter la absolut tot. Acest premiu merita să fie astăzi și al tău… ”, a spus Lionel Messi la Gala Balonului de Aur 2023.

Sursă foto Profimedia

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: