Redactia.ro
Home » Știri » A fost creată pâinea care ne ține mai mult de foame. Din ce e făcută și de ce scade riscul mai multor boli

A fost creată pâinea care ne ține mai mult de foame. Din ce e făcută și de ce scade riscul mai multor boli

A fost creată făina care ne ține mai mult de foame. Din ce e făcută și de ce scade riscul mai multor boli

A fost creată pâinea care ne ține mai mult de foame. Iată din ce tip de făină este făcută și de ce scade riscul mai multor boli.

A fost creată pâinea care ne ține mai mult de foame. Din ce e făcută și de ce scade riscul mai multor boli

O pâine produsă dintr-un tip nou de făină ar ține mai mult de foame și este benefică pentru sănătate, pentru că scade nivelul glucozei din sânge. Făina are la bază leguminoase precum năut, linte și fasole, utile în controlul greutății și reducerea riscului bolilor de inimă, a relatat Science Alert, și se obține printr-o nouă metodă de măcinare, care păstrează structura fibroasă a leguminoaselor.

Oamenii de știință din Marea Britanie sunt de părere că înlocuirea făinii de grâu cu această versiune ar reduce obezitatea, dar și riscul de diabet și boli cardiovasculare, a scris Spotmedia.ro.

Noua pâine a fost deja testată pe voluntari care au ținut post 12 ore. Rezultatele analizelor au arătat niveluri „semnificativ” mai mari de hormoni ai sațietății în sânge, au transmis oamenii de știință Quadram Institute, un centru de cercetare în domeniul alimentar și al sănătății din Norwich, și de la King’s College din Londra. Totodată, și nivelul glicemiei a fost mai redus decât în cazul pâinii din grâu cu circa 40%.

De ce NU trebuie să păstrezi pâinea în frigider! Greșeala pe care o fac multe gospodine

Mulți fac greșeala de a ține pâinea în frigider crezând că în acest fel se va menține proaspătă și fragedă pentru o perioadă mai lungă de timp. Din contră, temperatura scăzută din frigider nu face nimic altceva decât să altereze calitatea pâinii.

Pâinea consumată zilnic se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-o pungă din bumbac sau înfășurată într-o țesătură din acest material, care împiedică formarea condensului, potrivit Secretele.com. Pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp pune-o într-un coș pentru pâine, iar alături de ea pune jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Acestea îi vor menține proprietățile și va fi proaspătă pentru mai mult timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: